Deputatul Nicu Niță: ”Partidul Social Democrat lansează cel mai amplu pachet de susținere a companiilor românești! ”

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a anunţat că ordonanţa de urgenţă ce conţine cele patru proiecte de sprijin pentru companiile româneşti, IMMProd, Rural Invest, Garant Construct şi Innovation, a plecat de la minister pentru avizare interministerială şi va ajunge rapid pe masa Guvernului.

Deputatul PSD de Brăila, Nicu Niță, a explicat în ce constă acest sprijin pentru mediul de afaceri.

”Ministrul PSD al Finanțelor Publice, Adrian Cîciu a anunțat, că a alocat cel mai important sprijin pentru mediu de afaceri în vremuri de criză. Astfel, au fost alocați peste 17 miliarde de lei pentru antreprenorii și companiile românești.

Antreprenorii brăileni pot depune proiecte în cadrul programelor IMM INVEST și IMM AGRO INVEST, plafonul alocat fiind de 10 miliarde de lei.

Partidul Social Democrat a pregătit încă patru programe noi de finanțare pentru mediul de afaceri:

  • Programul IMM Prod – pentru industrializarea economiei;
  • Programul Rural Invest – pentru finanțarea afacerilor din mediul rural;
  • Programul Garant Construct – pentru sectorul construcțiilor;
  • Programul Innovation – pentru invenții și inovații.

Partidul Social Democrat a intrat la guvernare ca să ajute românii și firmele românești să depășească cea mai grea criză economică și socială din ultimii 20 de ani, iar aceste măsuri de sprijin care se regăsesc în programul de guvernare asumat de PSD, încep să se concretizeze. Partidul Social Democrat se ține de cuvânt și va continua să investească masiv în companiile românești si va susține producătorii locali!”, a transmis deputatul PSD Nicu Niță.

Ministrul Adrian Câciu a mai precizat că doreşte ca „mare parte din cele peste 17 miliarde de lei alocate pentru a sprijini firmele ce produc şi inovează în România să ajungă în prima jumătate a anului în conturile companiilor”.