Deputatul PNL Vasile Varga, despre Legea pensiilor: ”După o viață de muncă, nu vor mai fi consideraţi pensionari, ci asistaţi social”

Deputatul PNL Vasile Varga, despre Legea pensiilor: ”După o viață de muncă, nu vor mai fi consideraţi pensionari, ci asistaţi social”

 

 

Liberalul Vasile Varga consideră că actualul Guvern este incapabil să ofere soluţii de rezolvare a problemelor grave cu care se confruntă pensionarii. Deputatul consideră că Legea pensiilor nu este altceva decât praf aruncat în ochii celor care au muncit o viaţă întreagă şi care astăzi îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Majorările promise sunt, de fapt, înghiţite de  inflaţie şi de creşterea preţurilor la alimentele de bază, energie, gaze şi medicamente, astfel că puterea de cumpărare a pensionarilor scade de la o zi la alta.

Guvernul PSD tratează pensionarii ca o masă de manevră şi-i amăgeşte, urmărind să le obţină voturile lor. Proiectul legii privind sistemul public de pensii reprezintă o cârpeală, este un proiect pur electoral, care se va aplica abia peste patru ani. Practic, responsabilitatea punerii în practică a legii va aparţine unui alt guvern, cel care va conduce România după 2020. Şi mai grav este că actuala guvernare nu mai are bani de pensii şi creează false iluzii pensionarilor, consideră deputatul PNL Vasile Varga, care a militat pentru o lege unitară a pensiilor, ce a adus echitate printre pensionari.

De aceea, parlamentarul brăilean consideră că modificările pe care PSD doreşte să le facă prin actualul proiect de lege creşte discriminările şi perpetuează dezbinarea socială între pensionarii cu pensii foarte mari sau pensii speciale şi pensionarii de rând.

Actualul guvern transformă o bună parte a pensionarilor în asistaţi sociali, cu pensie minimă, care vor putea opta între pensie şi indemnizaţia socială. Chiar dacă la început indemnizaţia va fi mai avantajoasă, în timp, este posibil ca valoarea acesteia să nu crească la fel ca pensia minimă. De asemenea, aceşti oameni se vor simţi excluşi social, pentru că nu vor mai fi consideraţi pensionari, ci asistaţi social, după o viaţă de muncă în care au contribuit la sistemul de pensii, explică deputatul Varga.

În ceea ce priveşte acordarea pensiei de invaliditate, parlamentarul brăilean apreciază că guvernul adânceşte inechităţile sociale şi tratează discriminatoriu persoanele cu handicap, la fel ca şi pe cei care lucrează în străinătate şi achită în ţară contribuţiile sociale. Vasile Varga apreciază că valoarea contribuţiilor ar trebui stabilită la salariul minim pe economie, şi nu la valoarea salariul mediu brut, aşa cum este prevăzut în proiectul de lege. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry