Legea din România poate întârzia construirea podului peste Dunăre

Legea din România poate întârzia construirea podului peste Dunăre

 

 

Terenul pe care urmeză să fie amplasat șantierul, pe care vor lucra cele două firme Astaldi SpA (Italia) și IHI Infrastructure Systems CO.Ltd (Japonia), va trebui câștigat de acestea în urma unei licitații. Primăria municipiului Brăila spune că nu poate atribui direct terenul necesar șantierului deoarece ar conduce la clauze neconcurențiale și s-ar putea considera ajutor de stat, sau favorizarea unei societăți.

Fiind vorba despre o licitație publică, la care poate participa orice societate care dorește și având în vedere istoricul lictațiilor din Brăila, ne așteptăm la contestații care se încurce planurile administrației și a constructorilor.

La fel cum facem pentru toate licitațiile publice din municipiul Brăila, în urma solicitării unei societăți comerciale, Primăria realizează un raport de evaluare, după care scoate terenul la licitație publică în sistem competitiv, cu strigare, pentru a nu exista niciun fel de aranjamente. Dacă participă 2, 3 sau 9 societăți la licitație, asta nu pot să vă spun eu(…) În cazul în care câștigă altă firmă această licitație, dacă Primăria municipiului va identifica alte terenuri satisfăcătoare pentru această societate, vom organiza o nouă licitație. Dacă Primăria municipiului Brăila nu are alte terenuri, poate avea Primăria comunei Vădeni, sau poate avea CJ”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Terenul care va fi scos la licitație se află în domeniul privat al municipalității, are o suprafață de 78.549 mp și este situat în zona DN 22B – Km 4+520.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry