Deputatul PNL Vasile Varga: ”La fel ca dumneavoastră, și mie o să-mi lipsească, în următoarele săptămâni, piața și atmosfera ei”

Începând de mâine, piețele și târgurile, care se desfășoară în spații închise, nu vor mai primi cumpărători. Guvernul a stabilit, ca măsură de restricție, în condițiile pandemiei, închiderea halelor, însă a lăsat în grija autorităților locale să le pună la dispoziție comercianților spații în aer liber pentru a-și vinde marfa.

Deputatul liberal Vasile Varga face apel la brăileni să înțeleagă că toate aceste măsuri sunt preventive, în contextul numărului mare de infectări din ultima perioadă.

La fel ca dumneavoastră, și mie o să-mi lipsească, în următoarele săptămâni, piața și atmosfera ei. De zeci de ani, nu există duminică să nu mă opresc la Mitică măcelarul, să nu iau la rând tarabele cu zarzavaturi, fructe și legume, să nu cumpăr ceva de la producătorii locali de brânzeturi sau produse din carne.

Din păcate, vremurile pe care le trăim sunt aspre și trebuie să înțelegem măsurile extreme, chiar dacă unele dintre ele nu ne plac. Producătorii autohtoni trebuie, însă susținuți, iar noi trebuie să avem acces la produsele lor. De aceea, sper că autoritatea locală va lua măsuri pentru a deschide piețe volante, în aer liber, în cartierele Brăilei.

Primăria poate amenaja locuri speciale, să pună la dispoziție tarabe și să asigure igienizarea zonelor. În plus, Poliția locală va lua măsuri să fie respectate toate normele de purtare obligatorie a măștii și de distanțare socială.

Măsura va fi aplicată în toate localitățile conduse de primari PNL. Sper că și în Brăila primarul Dragomir va avea înțelepciunea să ia o asemenea decizie și să anunțe care sunt zonele unde vor funcționa piețe volante”, a descarat deputatul Vasile Varga, într-o postare pe Facebook.

De mâine se închis fizic și școlile, iar elevii vor fi nevoiți să revină la ”școala online”. Un nou calvar pentru părinții care merg la serviciu și nu au cu cine să-i lase pe cei mici acasă.

Conform Ordinului nr. 5972 din 8.11.2020, emis de Ministerul Educației și Cercetării, începând cu data de 9.11.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor. Inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry