Deputatul PSD Nicu Niță: ”Ministrul PSD al Agriculturii este alături de fermierii români!”

În cadrul Consiliului pentru Agricultură și Pescuit, desfășurat la Bruxelles, ministrul PSD al Agriculturii Florin Ionuț Barbu a propus prelungirea derogării și pentru anul 2024, de la implementarea cerințelor privind rotația culturilor (GAEC 7) și asigurarea unui procent minim din suprafața agricolă dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive.

”Solicitarea ministrului PSD are la bază angajamentul pe care Partidul Social Democrat îl are asumat în Programul de Guvernare, și anume Sprijin pentru fermierii români. Astfel, având în vedere prelungirea războiului din Ucraina, costurile ridicate pentru imputuri, seceta și alți factori care duc la îngreunarea activității fermierilor români, nu este cazul să venim cu o nouă presiune pe spatele acestora.

Propunerea venită din partea ministrului PSD s-a bucurat de susținerea mai multor state membre, având în vedere prelungirea războiului din Ucraina, precum și faptul că impactul de mediu al acestor derogări este unul minim. Partidul Social Democrat va continua să sprijine agricultura românească!”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Comisia Europeană urmează să analizeze propunerea țării noastre în vederea aprobării acesteia.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry