Deputatul PSD Nicu Niță: ”Partidul Social Democrat se opune creșterii vârstei de pensionare!”

Discuții pe această temă au existat la începutul anului 2022, când PNL a cerut în coaliție ca românii să aibă şi posibilitatea să rămână în câmpul muncii după vârsta pensionării, dacă doresc. Și la acea vreme, PSD s-a opus.

”Coaliția este responsabilă de bunăstarea oamenilor, iar prin măsurile luate, PSD nu face rabat de la obiectivul stabilit atunci când a intrat la guvernare: ridicarea nivelului de trai pentru români!

Partidul Social Democrat nu își dorește să pună o presiune și mai mare pe salariați. Astfel, în loc să le generăm mai multe griji, ne dorim să luăm din povara fiscală de pe umerii salariaților. Munca pe care o prestează salariații trebuie răsplătită așa cum se cuvine. PSD susține un astfel de proiect pentru ca munca să fie apreciată așa cum trebuie”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Angajații din țara noastră vor primi stimulente pentru a lucra până la 70 de ani. Aceasta este doar una dintre prevederile noii legi a pensiilor cerută de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR.

”În plus, Partidul Social Democrat va încerca să convingă partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților.

Orice proiect sau inițiativă pe subiectul creșterii vârstei de pensionare nu va avea susținerea Partidul Social Democrat, deoarece trebuie să ne concentrăm pe creșterea nivelului de trai și susținerea unor inițiative care să îi ajute pe români să depășească această perioadă dificilă”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry