Dorin Petrea(Pro România): ”Pregătirea noului an școlar, un eșec previzibil al Inspectorului Școlar General!”

Într-un comunicat de presă, coordonatorul Organizației Municipale a Pro România Brăila i-a adresat o serie de întrebări șefului ISJ, Viorel Botea, pe care îl acuză de ”compromisuri politice” cu PSD.

”Inspectorul școlar general Brăila este preocupat cu propria campanie electorală, chiar dacă este interzisă expres de legea după care funcționează toate instrituțiile educaționale din România, iar problema fierbinte a tuturor elevilor și părinților brăileni, începerea anului școlar 2020-2021, este ignorată total.

Nimeni din administrația publică locală, inspectoratul școlar judetean nu este interesat să comunice brăilenilor modul în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, evidență clară a faptului că agreerea inspectorului general pe această funcție este parte a unui compromis politic personal între Botea și PSD.

Așadar, nu îmi rămâne decât să transmit, în calitate de părinte, îngrijorările mele și, în mod cert, a tuturor părinților brăileni legate de începerea și desfășurarea în  condiții optime a noului an școlar.

Astfel, solicit și pe această cale inspectorului școlar general să răspundă la următoarele întrebări ce neliniștesc părinții brăileni :

–         În ce scenariu se află Brăila, ca și ”fenomen” ?

–         Ce activități de curățenie, igienizare au fost făcute în școlile din  Brăila în cele 6 luni în care acestea au fost închise ?

–         Sunt asigurate suficiente materiale de curățenie, dezinfecție, protecție în școli, atât pentru elevi cât și pentru profesori și personal auxiliar?

–         Ce măsuri au fost/sunt luate pentru realizarea măsurilor de distanțare socială?

–         Ce măsuri au fost luate pentru pregătirea școlilor în scenariul, sumbru, de altfel, al învățământului online ? Câte laptopuri, tablete, telefoane smart au fost distribuite profesorilor/ elevilor ?

–         Dacă sunt luate măsuri pentru protecția/securitatea rețelelor și a datelor cu caracter personal?

–         Anul școlar implică și deschiderea grădinițelor, cât de pregătite sunt? Vor purta micuții măști?

Din răspunsurile domnului inspector general vom ști culoarea scenariului în care se află învățământul brăilean și sperăm că vom înțelege ce priorități are domnia sa și dacă aroganța cu care se erijează în om politic este benefică sistemului educațional local”, semnează coordonatorul Pro România, Organizația Municipală Brăila, Silviu Dorin Petrea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry