Doruleț Iorga, candidatul PMP Brăila la Senat: ”Am intrat în politică tocmai pentru a introduce codul de mediu! România nu are o viziune și o strategie proprie privind managementul integrat al deșeurilor!

România are obiective naţionale de reciclare şi valorificare pentru ambalaje încă din anul 2004. Cu toate astea, țara noastră încă se confruntă cu disfuncționalități în ceea ce privește managementul deșeurilor.

Candidatul PMP la Senat, Doruleț Iorga, propune un ”cod de mediu”care are ca rol să completeze legislația actuală privind managementul integrat al deșeurilor.

Poate vă vine să credeți sau nu, dar motivația e una singură și se leagă tot de domeniul de activitate. În domeniul ăsta de activitate nou, așa cum spuneam mai devreme, s-a adoptat un pachet legislativ, început din 2006 până în 2010. Pașii ar fi trebuit să continuie, dar din păcate, România nu are o viziune și o strategie proprie privind managementul integrat al deșeurilor pe care decidenții să o citească, să știe ce parametrii să urmărească, să vadă dacă într-adevăr facem progrese în domeniu. După atâția ani de zile, noi nu avem la nivel national un sistem integrat prin care să ne gestionăm generarea deșeurilor și valorificarea, reciclarea lor.

Am încercat prin eforturi proprii, din exterior, din poziția de antreprenor, din poziția de președinte al unor organizații profesionale să lămuresc decidenții administrativi din acest domeniu că e nevoie de continuarea pachetului legislativ, ori legile care au fost adoptate nu au făcut altceva decât să blocheze și ceea ce mergea la un moment dat și din acest motiv m-am apucat, acum 2 ani de zile, să scriu această viziune și strategie proprie la nivel national.

Acum câteva luni, am scos în spațiul public o parte din această viziune și strategie care are ca rol să completeze legislația actuală, să facă un mediu economic și social functional, astfel încât să ne realizăm obiectivele la nivel național. Ca specialist, am intrat în politică tocmai cu această dorință, pentru a introduce pentru prima dată codul de mediu, care este o viziune integrată și care acoperă toate domeniile de activitate. La asta mă pricep și acesta este obiectivul numărul 1 pentru care am intrat în politică și mi-am depus această candidatură, a declarat Doruleț Iorga, candidatul PMP Brăila, care deschide lista la Senat.

Doru Iorga este Președintele Asociației ECO-ROMÂNIA. În 1992, a debutat în antreprenoriat, iar până în 2003 a investit și a condus diverse companii cu activități de producție, servicii și comerț. În 2004, a elaborat și a cofinanțat primul proiect național din domeniul protecției mediului cu finanțare europeană,

proiect ce a avut ca tema „dezvoltarea sistemului amovibil de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile de catre compania Eco Sistem Brăila.

În 2006, a obținut licența de operare nr 1 / 2006 pentru compania Ecologic3R, pentru desfășurarea activității de preluare de responsabilitate, activitate coordonată și în prezent din funcția de Președinte al Consilului de Administrație. În martie 2017, a preluat funcția de Președinte al Organizației EcoRomania, organizație profesională a OTR-urilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry