Dragomir catre liberali: “Vi s-a anulat referendumul!”

Dragomir catre liberali: “Vi s-a anulat referendumul!”

 

 

Saptamana trecuta, in cadrul sedintei de Consiliu Local, liberalul Petrica Popa a adus in atentia primarului faptul ca legea, care elimina taxarea apei de ploaie, a trecut de Senat si urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor, aceasta din urma, fiind camera decizionala.

“Va rugam sa faceti toate diligentele necesare, catre deputatii Partidului Social Democrat, atati cati mai sunt, pentru a va aduce si dumneavoastra satisfactie, privind eliminarea apei de ploaie, pentru ca, asa cum ati spus public, doriti eliminarea apei de ploaie”, a solicitat consilierul liberal Petrica Popa.

 

 

Consiliile locale din intreaga tara vor putea scoate taxa pe apa de ploaie din facturile consumatorilor casnici, au decis, in urma dezbaterilor din Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si a votului din plen, senatorii Romaniei. Cel care a venit cu propunerea de  modificarea si completarea articolului 36 a Legii 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si de canalizare a fost deputatul PNL de Braila Vasile Varga.

Primarul Municipiului Braila, Marian Dragomir a declarat ca se va ocupa personal de realizarea proiectului de hotarare privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, numai in conditiile in care, aceasta lege va trece de Camera deputatilor.

“Prin votarea in Senat a acestui proiect de lege, s-a facut un pas. Dar dincolo de acest pas, trebuie sa mai avem in vedere inca un lucru. Dumneavoastra acum ati recunoscut ca eliminarea din factura a costurilor pentru apa de ploaie, nu se putea face de catre primar, sau de catre Consiliul Local, ci doar prin lege, asa cum s-a votat in Senat acum. Tot intr-o forma de gluma, sunt ferm convins ca nu va suparati, vi s-a anulat referendumul!(…) Asteptam ca si in camera decizionala sa se voteze acest proiect de lege si eu personal voi veni cu un proiect de hotarare, pentru eliminarea apei de ploaie, in baza legilor care vor fi votate si promulgate de catre presedinte, dupa publicarea in Monitorul Oficial”, a declarat Marian Dragomir.

 

 

Liberalii insa nu se lasa convinsi de intentiile primarului. Acestia au demarat procedura de strangere de semnaturi inca de la data de 1 iunie si spera ca actiunea lor sa nu treaca neobservata de braileni.

Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de cel putin 25% din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale unitatii administrativ-teritoriale.

Referendumul local este organizat de catre o comisie numita prin ordin al prefectului, compusa dintr-un reprezentant al prefectului, cate un reprezentant al primarului, al consiliului local si al consiliului judetean si un judecator de la judecatoria in a carei jurisdictie se afla unitatea administrativ-teritoriala in cauza. Secretarul comisiei este asigurat de institutia prefectului.

In acest caz, referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unu din numarul total al locuitorilor cu drept de vot. Pentru ca dizolvarea consiliului local sa fie aprobata, trebuie sa se pronunte in acest sens cel putin jumatate plus unu, din numarul total al voturilor valabil exprimate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry