Dragomir, despre abuzurile lui Boboc: ”După ce m-am opus ca Brăila să devină centru regional COVID nu am mai fost invitat la ședințele CJSU!”

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că fostul prefect nu a avut decât un singur scop – acela de a candida la alegerile locale. Practic, toată activitatea lui Boboc, pozându-se în ”salvatorul pandemiei”, așa cum îl denumește, ironic, președintele Consiliului Județean, nu a fost decât o precampanie electorală.

”Având în vedere faptul că fostul prefect a dezertat, în plină pandemie, pentru a-și asigura o candidatură la o anumită funcție, teoretic la ce am putea să ne așteptăm de la următorul, va mai candida la ceva? Sau va fi pus acolo, pentru o perioadă scurtă de timp, până trec alegerile, astfel încât după aceea să se dea la o parte.

Este absolut trist și incredibil ca în plină pandemie, la nivel național, unii oameni, numiți de de Guvern, să dezerteze pentru a candida la alte posturi. Dacă se știa de la început că este un candidat, trebuia să candideze și atât. Din păcate, de această dată s-a văzut foarte clar că discutăm doar de o candidatură și realizarea unei imagini publice folosindu-se de pandemie, pentru candidatura politică. Este trist, dar acesta este adevărul”, a spus primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, a declarat că își dorește ca noul prefect să nu mai ia decizii de unul singur și să se consulte cu toți factorii implicați în administrarea județului Brăila.

”După cum bine știți, eu de anul trecut, din decembrie am anunțat că voi candida pentru un nou mandat de președinte pentru a-mi duce proiectele mai departe, ceea ce mi se pare normal și firesc. Am văzut anumite declarații, nu cred că poți fi și jucător și antrenor și spectator, ținând cont că din ianuarie am observat intențiile a unui om care nu a jucat decat pe un singur plan, scopul lui fiind interesul propriu și personal.

Cred că noul prefect ar trebui să fie mult mai transparent și să comunice mult mai bine cu toate autoritățile, pentru că eu vă spun, la toate ședințele CJSU mi se părea firesc să facă o ședință înainte, cu factorii de decizie, și apoi puteam să aplicăm planul respectiv. De multe ori am fost ocoliți de anumite decizii și puși în fața faptului împlinit”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Primarul a ținut să precizeze faptul că, din momentul în care s-a opus transferului de pacienți, din alte județe, nu a mai fost convocat la nicio ședință CJSU. Mai mult, Dragomir spune că singurul scop al prefecturii, în această perioadă, a fost de a găsi materiale compromițătoare asupra candidaților, care apoi să fie folosite în campania electorală.

”Din momentul în care m-am opus ca județul și municipiul Brăila să devină centrul regional al COVID-ului, din sud-estul României, primarul municipiului Brăila și Primăria, ca instituție, nu a mai fost invitată la nicio ședință de CJSU, lucru care din punctul meu de vedere este foarte grav. În toată această perioadă, am constatat că la toate adresele noastre primim răspunsuri vagi fără să se răspundă în mod concret la întrebările pe care le-am avut, un fel de pasare a responsabilității: aruncați totul pe Primărie, poate vor greși!

Cred că singura procupare a reprezentanților Guvernului în teritoriu, în perioada stărilor de urgență și alertă, a fost cum să fabrice un dosar primarului pentru a-l folosi în campania electorală”, a declarat în final primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry