Dragomir: “Nu poti ca printr-un referendum la nivel local sa schimbi o lege la nivel national”

Dragomir: “Nu poti ca printr-un referendum la nivel local sa schimbi o lege la nivel national”

 

Primarul municipiului Braila a marturisit ca nu se simte amenintat de atacurile liberalilor, care au decis sa apleze la cetateni pentru un referendum in vederea eliminarii apei de ploaie, demiterea edilului si dizolvarea consiliului local.

Dragomir sustine ca legea este de partea lui, avand in vedere ca taxarea apei de ploaie este o problema la nivel national, care nu poate fi rezolvata printr-un referendum local: “Nu poti ca printr-un referendum la nivel local sa schimbi o lege la nivel national”.

 

 

Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de cel putin 25% din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale unitatii administrativ-teritoriale.

Primarul a precizat faptul ca un referendum local ar fi foarte costisitor, iar in momentul de fata administratia se concentreaza pe investitii.

“Nu pot sa omit faptul ca, organizarea unui referendum, care nu va avea niciun fel de rezultat, va avea cheltuieli enorme din bugetul local. Eu cred ca in municipiul Braila noi trebuie sa directionam banii catre investitii si nu spre o cheltuire a lor, total ineficienta”, a declarat primarul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry