Eugen Tomac a cerut public Camerei Deputaților să supună la vot dorința românilor

50,16% din electorat și-au exprimat voturile ceea ce a determinat validarea referendumului privind reducerea numărului de parlamentari. Potrivit datelor finale ale BEC, 72,32% (6.740.213) dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral.

PMP cere Camerei Deputaților să respecte dorința românilor care au mers la vot în 2009.

Nu au făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare ceea ce 9 milioane de români au decis în cadrul unui referendum și anume să reducem numărul de parlamentari la 300, nu au făcut absolut nimic timp de 4 ani de zile, dar promit că ei în viitor vor reduce numărul de parlamentari. Ceea ce face USR-ul astăzi este o mare minciună. Timp de patru ani de zile, nici USR, nici PNL și nici PSD, niciun partid nu a depus niciun proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari. Singurul partid care a făcut un asemenea demers în partid a fost PMP. Această Lege a fost adoptată și este de doi ani de zile pe ordinea de zi a Camerei Deputaților(…), a declarat președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

După referendum, de la 471, numărul de parlamentari români, nelimitat prin vreo lege, a continuat să crească prin efectele redistribuirii de scaune parlamentare de la alegeri.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry