Oameni noi în politică

Vă invităm să îi cunoașteți pe cinci dintre candidații Alianței USR-PLUS la alegerile parlamentare care se apropie: doi sunt medici veterinari și trei sunt economiști. Dincolo de profesii, sunt oameni onești și muncitori, care au realizat ceva în viață, care au demonstrat că pot construi afaceri, că pot conduce echipe, că pot gândi politici publice. Toți sunt intrați recent în politică, din dorința de a schimba lucrurile în bine.

Pe lista pentru Camera Deputaților îi avem pe Mihai Isvoranu, Gabriel Stoica și Răzvan Bîzu.

Pe lista pentru Senat îi avem pe Cristian Stan și pe Nicușor Pîrlog.

Mihai Isvoranu este medic veterinar, brăilean de patru generați, are 44 de ani și vine dintr-o familie de ingineri agronomi.

A absovit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2002, după care a revenit în Brăila unde am pus bazele unei clinici veterinare, ajunsă între timp între clinicile de top din țară, cu o echipă de 15 angajați. În oraș este însă cunoscut drept „doctorul Isvoranu”, doctorul care salvează animăluțe. Este pasionat de medicina veterinară pe care o practică în continuare, în paralel cu conducerea și dezvoltarea clinicii. Este medic veterinar specializat în chirurgie ortopedică și merge anual la conferințe și workshop-uri în țară și în străinătate.

”În 2004, când am pornit pe drumul antreprenoriatului, condițiile erau dificile. M-am lovit de toate felurile de probleme: de la obținerea de autorizații și acorduri de la vecini, la obținerea de credite de investiții la accesarea de fonduri europene. Profesia m-a făcut să dobândesc o vastă experiență în lucrul cu oamenii, să învăț să comunic cu cele mai diferite categorii socio-profesionale, dar și să înțeleg mai bine lipsurile și nevoile pe care le au.”

Este membru PLUS Brăila din februarie 2019, apoi a devenit membru în Biroul Județean, a participat la construirea și închegarea filialei Brăila a partidului, iar din octombrie 2020 este președintele ales al PLUS Brăila. A participat activ la campaniile de strângere de semnături, campania pentru alegerile europarlamentare, la cea pentru alegerile prezidențiale și la ultimele alegeri locale.

Cristian Stan este medic veterinar, are 36 de ani și are trei băieți.

A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași în 2009, iar când s-a întors în Brăila a deschis o farmacie veterinară. Se poate spune că antreprenoriatul este ceva ce i s-a potrivit de la bun început, pentru că astăzi asigură asistența veterinară în comunele Tudor Vladimirescu și Bordei Verde, administrează, alături de fratele său, o afacere în domeniul agricol – lucrează sute de hectare pe raza comunelor Dudești, Zăvoaia și Bordei Verde, iar alături de soția sa are o firmă de import și distribuție de materiale pentru fermele de vaci care acoperă cam jumătate de țară.

Este membru PLUS din august 2019, din octombrie 2020 este parte din echipa de conducere PLUS Brăila. A participat activ la campaniile electorale, iar acum este pe listele de candidați.

”Sunt antreprenor de când eram foarte tânăr și mi-am construit afacerile în domeniul agricol, al medicinei veterinare, în zone sărace. Am accesat fonduri europene și știu care sunt beneficiile și care sunt dificultățile cu care se confruntă oricine face asta. Deci pot spune că am o imagine foarte clară și exactă despre ce probleme întâmpină un antreprenor. Și cred că știu exact ce trebuie făcut pentru a dezvolta agricultura românească, pentru a sprijini micul fermier și micul antreprenor din zona rurală. Vreau să folosesc toată experiența pe care o am ca să fac lucrurile să se schimbe în bine pentru cei care muncesc din greu, construiesc mici afaceri și țin o bună parte din economia țării în spate.”

Gabriel Stoica este economist, are 49 de ani și tatăl a două fete.

A făcut studii economice, iar pe parcursul carierei sale profesionale a lucrat în sistemul public, în domeniul taxelor și impozitelor, a trecut apoi în sistemul privat, unde a lucrat în domeniul bancar și al asigurărilor, a intrat în antreprenoriat, este investitor activ la Bursa de Valori București de peste 20 de ani și broker afiliat la Bursa Română de Mărfuri – pe scurt, se poate spune că are o imagine 360 de grade despre ce înseamnă mediul economic din România ultimelor decenii.

În paralel, s-a implicat civic și politic, a susținut o serie de cursuri de educație financiară în rândul tinerilor la sediul Bibliotecii Județene Brăila, a scris și publicat articole pe teme financiare, s-a implicat în dezvoltarea PLUS Brăila, unde a fost o perioadă președinte interimar.

”Noi toți am vrea o țară ca afară, dar dacă se poate să ne-o dea cineva la cheie. Eu cred și am spus mereu că schimbarea adevărată nu poate să apară decât dacă ne implicăm. Noi trebuie să fim parte a acestei schimbări, cu noi trebuie să înceapă schimbarea. Noi trebuie să fim conștienți că trebuie să fim azi o variantă mai bună a noastră față de ieri.”

Nicușor Pîrlog este economist, membru PLUS din decembrie 2018 și membru al Biroului Județean din februarie 2019. Are 46 de ani, familist convins, tată a 3 copii.

A absolvit Facultatea de Științe Economice și Administrative din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați și are o carieră de peste 20 de ani în vânzări și managementul punctelor de lucru, în prezent coordonând 180 de puncte de lucru ale unei companii 100% românești înființate în 1993.

“Cel mai mult îmi doresc să pot să țin cei 3 copii pe lângă familie, să nu fie nevoiți să-și caute viitorul în țări străine. Dar pentru asta e nevoie ca paradigma societății românești sufocate de incompetență, fals, corupției și nepotism să se schimbe radical. De aceea am intrat în politică, să încerc să contribui cât pot de mult la acest proces de schimbare a societății românești, proces la sfârșitul căruia să vedem politicul gravitând în jurul cetățeanului, nu invers, așa cum se întâmplă acum.”

Răzvan Bîzu este economist, are 42 de ani și este tatăl a doi copii.

A absolvit Academia de Studii Economice la București, secția Relații Economice Internaționale, în anul 2001, iar în săptămâna imediat următoare a avut o ofertă de muncă de la o companie cu capital românesc cu filiale în mai multe județe. Astăzi este parte din aceeași echipă, după ce a urcat în ierarhie și a trecut prin diferite poziții, de la dispecer facturare și economist la început, la muncă de teren în vânzări în ultimii 15 ani, activitate mai potrivită pentru firea sa activă.

A devenit membru PLUS Brăila din februarie 2019, cu speranța unei schimbări a clasei politice din Brăila.

”Nu îmi place să ies în față, dar am realizat că orice îmbunătățire a mediului de afaceri, a mediului politic, a vieții de zi cu zi depinde noi. Schimbarea o facem noi în fiecare zi. În 15 ani de mers pe teren am văzut de toate, afaceri mici și mari, antreprenori care se luptă să construiască o afacere, iar unii acum, în contextul pandemiei, se luptă să supraviețuiască. Vreau ca experiența mea de la firul ierbii și toate aceste informații să fie folositoare și să determine o schimbare în mediul de afaceri.”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry