Fănel George Chiriță, primarul care a pus Ianca pe harta României, va fi ales pentru al V-lea mandat!

Sub conducerea primarului Fănel George Chiriță, orașul Ianca a cunoscut adevărata dezvoltare socială și economică. Fie că vorbim de proprietari români sau străini, în unitatea administrativ-teritorială Ianca, astăzi, sunt constituite asociații agricole mari, cu potențial, care au structurat și dezvoltat o agricultură modernă, retehnologizată și adaptată setului legislativ al politicii agrare existente în UE, asigurând locuri de muncă și putere economică zonei.

Dezvoltarea durabilă a agriculturii este indispensabil legată de îmbunătățirea infrastructurii agricole, în special în zonele rurale, în condițiile implementării Planului Național de Dezvoltare Rurală care are ca obiectiv general adaptarea infrastructurii la noile structuri de proprietate apărute ca urmare a procesului de restituire a proprietăților.

”Am pornit timid, nesigur, neștiitor! Am construit echipă, am privit, am ascultat, am învățat, am muncit. Acum pot privi cu satisfacție peste umăr căci văd locuri și lucruri în continuă schimbare. Acum mă pot uita în ochii părinților când știu că le poartă pașii copiilor lor în școli moderne. Acum pot strânge mâna semenului meu când știu că are apă curentă și canalizare, când asfaltul a luat locul prafului și circulă în deplină siguranță, când beneficiază de asistență sanitară sau de un mediu economic local.

Știu că nu este totul perfect, știu că am mai și greșit dar fiecare zi de mâine pentru mine a însemnat mai mult și mai bine decât azi. Cu mii de mulțumiri către dumneavoastră pentru susținerea de până acum, vă anunț că am decis să-mi depun candidatura unui nou mandat pentru funcția de Primar al orașului Ianca”, a declarat primarul Fănel George Chiriță.

Prin proiecte de asociere cu Consiliul Județean, Ianca a primit în 2016 – 1,000,000.00 lei pentru construirea unei săli de sport.

În 2020, Consiliul Județean Brăila a alocat suma de 751,989.56 lei pentru reabilitarea structurală și funcțională a clădirii Școlii I-VII, în vederea realizării unui așezământ cultural în satul Plopu.

Prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală, guvernele PSD au direcționat suma de 14,968,202.00 lei, către reabilitarea rețelei de străzi în satele Berlești și Târlele Filiu, orașul Ianca.

Fănel George Chiriță a fost felicitat și încurajat în noua candidatură de primul ministru Mihai Tudose, actual europarlamentar, care îl consideră ”un OM deosebit”.

”Succes! Și tot respectul pentru un OM deosebit care mă onorează cu prietenia lui! Un OM care nu s-a sfiit să ceară un sfat și care nu sa sfiit să-și spună părerea și să-mi dea un sfat! Respect!”, i-a transmis Mihai Tudose primarului din Ianca.

Dezvoltarea economică a localității este influiențată pozitiv de prezența zăcămintelor de origine biogenă, țiței și gaze naturale, ce reprezintă materia primă cea mai importantă pentru industria chimică și producerea carburanților, din zonele Plopu, Bordei Verde și Oprișenești. Activitatea de extracție se desfășoară și astăzi, în statut privat prin SC OMV Petrom S.A., fiind un constant plus valoare în economia locală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry