Ferme din Brăila, la vânzare pe OLX! Florin Cîrligea spune că AUR este singurul partid care are în program susținerea producătorilor!

Partidul AUR spune că va încuraja agricultura, diferențiat, pe trei dimensiuni: producția țărănească, a gospodăriei familiale; producția capitalistă, de tip fermă; producția la scară a întreprinderilor agrozootehnice, așa încât agricultura românească să își îndeplinească rolul de furnizor de securitate alimentară.

România nu își mai asigură, astăzi, alimentele de bază, iar balanța comercială este cronic deficitară, cu impact asupra întregii economii și a calității vieții. Sectorul agricol este plin de probleme și de paradoxuri. Exportul românesc de produse agricole este dominat de produse neprelucrate, în special cereale, iar producția este controlată sau dominată de companii străine.

”Cred că AUR este la momentul actual singurul partid care are în program susținerea producătorilor români și a societăților comerciale cu capital privat românesc. Din acest motiv, pentru anul 2024, s-au depus proiecte de lege atât la Senat cât și la Camera Deputaților, care sunt deocamdată blocate de actuala coaliție(…)

Producătorii agricoli au mari probleme din cauza cerealelor din Ucraina. Nu numai că au promis că vor avea niște cote, care nu s-au realizat. Nu tranzitarea României este o problemă ci faptul că aceste cereale ajung pe piața românească la un preț foarte mic, ceea ce afectează foarte mut producătorii români.(…)

Fermierii brăileni au mai probleme. Eu nu am văzut până acum anunțuri de vânzare a fermelor sau ceva de genul acesta. În acest moment, dacă vă uitați pe OLX, sunt ferme întregi de vânzare. Lucru care, până la acest moment, nu se întâmpla”, a declarat președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila.

AUR va încuraja producția de tip țărănesc, prin centrarea acesteia pe producția de valoare adăugată mare, necerealieră, de tip „bucătărie țărănească”, conectată la circuite agroturistice, culturale și comerciale în lanțuri scurte. Va promova dezvoltarea rețelelor comerciale care susțin producția țărănească și a microfermelor cu producție ecologică, sustenabilă, biologic compatibilă cu corpul omenesc, gustoasă și sănătoasă, nechimizată.

Pentru accesul produselor țărănești la consumatorul final de la oraș, AUR va susține formarea unor rețele de depozite și de distribuție adaptate acestui tip de economie, în cadrul unui program multisectorial: transporturi, agricultură, finanțe.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry