Florin Cîrligea: ”Fiscul nu își face treaba! Cea mai mare gaură, în bugetul de stat este de la TVA!”

Noul pachet de masuri fiscale, introdus de premierul Marcel Ciolacu a fost criticat de către reprezentanții AUR Brăila. În cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîrligea, președintele organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila, a spus că toate aceste măsuri puteau fi evitate dacă fiscul și-ar fi făcut treaba.

”Fiscul nu își face treaba, cea mai mare gaură, în bugetul de stat este de la TVA. Cum se colectează TVA-ul? Mărfuri intrate fără acte, asta este una. Omul va fi tentat să cumpere pe cash, fără factură, de acum în colo. Este o mare prostie, după părerea mea. 10 mii de lei era ok, nici prea mult, nici prea puțin. Plus plafoane de casă de 50.000, dacă ai în țară 40 de puncte de lucru, toată ziua trebuie să te duci la bancă, este noaptea minții. Nu știu cine a gândit-o dar bănuiesc că nu a lucrat niciodată în sistemul privat. Este o îngrădire mult prea mare!”, a declarat Florin Cîrligea, președintele organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila.

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat joi, înaintea ședinței de guvern, că va fi revizuită Ordonanța de urgență privind operațiunile de încasări și plăți în numerar, adăugând că toate limitele actuale de cash vor fi menținute atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. El a explicat că vor fi două excepții: plafonul de casă pentru firme va fi de maximum 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi de 1.000 de lei pe zi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry