Florin Cîrligea: ”O mărire de 50% a unor pensii este o gogoriță! Sper ca cetățenii din România să nu fie păcăliți pe această temă”

Președintele Organizației Oamenilor de afaceri din AUR Brăila consideră că majorarea pensiilor în an electoral este doar o ”gogoriță”

Guvernul a adoptat proiectul de lege care prevede creșterea pensiilor cu 40% până la finalul anului viitor. Actul normativ merge la Parlament, în procedură de urgență, pentru dezbatere.

Florin Cîrligea, președintele Organizației Oamenilor de afaceri din AUR Brăila, consideră că Legea este ”cusută cu ață albă”, ținând cont că 2024 este an electoral.

”M-am uitat la televizor și m-am crucit! Eu zic că o mărire de 50% a unor pensii este o gogoriță. Este o minciună(…) Această lege poate fi prorogată și prorogată, cu recalcularea pensiilor. Și mai este o problemă: începând cu 1 septembrie, primii bani se încasează în octombrie, iar în octombrie sunt alegerile. Este cusută cu ață albă!

Sper ca cetățenii din România să nu fie păcăliți pe această temă, pentru că, mai devreme sau mai târziu, te poți pomeni în ianuarie sau februarie, după ce au patru ani asigurați, cu alte taxe și cu alte impozite”, a declarat Florin Cîrligea.

Legea pensiilor intră la vot final în Senat, în această săptămână. Potrivit unor modele de calcul obținute de la Casa Națională de Pensii, cele mai mari majorări se regăsesc la pensii mici.

Noua lege va crește cheltuielile cu pensiile publice cu 30 de miliarde lei în 2024 față de 2023, potrivit calculelor Băncii Mondiale (BM). Ministerul Muncii a publicat un impact chiar mai mare, de peste 55 de miliarde de lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry