Gata cu joaca! PSD depune un proiect decisiv pentru toți parlamentarii! Cine nu votează înghețarea prețurilor?

Energia electrică, gazele naturale şi uleiul comestibil s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce cartofii au înregistrat cele mai semnificative scăderi de preţuri, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. În intervalul august 2020 – august 2021, preţurile la energie electrică au urcat cu 24,65%, la gaze naturale cu 20,55%, la uleiul comestibil cu 21,27%, iar la cartofi au fost consemnate scăderi de preţ de 31,33%.

În acest context, PSD va depune un proiect, susținut și de UDMR, pentru înghețarea prețurilor la energie. În cadrul unei emisiuni televizate, europarlamentarul Mihai Tudose a explicat cum România importă energie la prețuri foarte mari, în timp ce ar putea să o producă.

Dacă centralele de la Mintia și Iernut funcționau, creștea producția de energie electrică. Acum, consumul este cu 1000 MW mai mare decât producția. Trebuie să vii cu măsurile de protecție: consumatorul vulnerabil și  înghețarea prețurilor. În Spania s-a făcut înghețarea prețurilor la energie. Se pregătesc și alte două țări. Se permite! Ai voie pe o perioadă limitată”,

a declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Premierul Florin Cîțu respinge total propunerea PSD și a declarat că va lua ”va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze FOARTE TARE populaţia”.

Social-democrații se așteptau ca premierul să refuze orice discuție pe acest subiect, motiv pentru care vor iniția un proiect de lege, care va fi depus în Parlament. Astfel, parlamentarii care nu vor vota proiectul vor fi nevoiți să explice electoratului motivele pentru care facturile la energie vor continua să crească.

Astăzi, la ora 13, europarlamentarul Mihai Tudose va susține o conferință de presă pe acest subiect.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry