INCREDIBIL! Biroul electoral a validat candidatura unui primar care NU MAI ARE VOIE să candideze! Deciziile ANI și ÎCCJ, călcate în picioare!

Biroul Electoral Comunal i-a validat astăzi candidatura lui Alexandru Moșescu, actualul primar al comunei Mircea Vodă. Votul a fost de 5 la 4, în favoarea primarului.

Primarul comunei brăilene Mircea Vodă, Alexandru Moșescu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Moșescu era acuzat de conflict de interese, într-un dosar deschis de ANI în octombrie 2014.

Recursul declarat de Moșescu s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în ședința de miercuri, 11 decembrie 2019, judecătorii au decis să respingă ca nefondat recursul și să păstreze hotărârea dată de Curtea de Apel Galați din 21 septembrie 2017.

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul primarului PNL din comuna Mircea Vodă, în octombrie 2014.

”S-a depus o contestație acolo, a contracandidatului. Așteptăm să vedem decizia. Restricțiile se pot da doar de către hotărâri de instanță”, a declarat președintele CJ, Iulian Chiriac.

Reprezentanții Partidului Social Democrat vor depune o contestație la Mircea Vodă și vor merge și în instanță dacă va fi nevoie, pentru respectarea deciziilor date de ANI și ICCJ.

Între timp, Moșescu a scăpat doar cu o mică mustrare din partea prefectului Boboc, constând în diminuarea salariului pe o lună, ordinul fiind semnat în luna mai acestui an.

Legea spune însă că Alexandru Moșescu nu mai poate candida pentru o perioadă de trei ani, după finalizarea mandatului actual.

Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative:

“Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau față de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry