Ion Rotaru: “Inechitatile din acordarea pensiilor au fost generate de numeroasele modificari legislative”

Ion Rotaru: “Inechitatile din acordarea pensiilor au fost generate de numeroasele modificari legislative”

 

 

Fost director al Casei Judetene de Pensii Braila, senatorul Ion Rotaru a participat astazi la intalnirea dintre pensionarii braileni si reprezentantul MMJS, secretarul de stat Adrian Rindunica. Acesta a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca inechitatile semnalate de catre pensionari, in ceea ce priveste acordarea drepturilor banesti, s-au produs in urma numeroaselor modificari ale legislatiei, de-a lungul timpului.

Lucrurile care au fost in neregula si care s-au perpetuat si va spun si din experienta pe care am avut-o ca director al Casei de Pensii, in perioada 2001 – 2004, au fost generate, cele mai multe dintre ele, de schimbarea legislatiei. In functie de legea care era in vigoare la momentul in care pensionarul a depus dosarul, au existat alte modalitati de calcul, alt rationament si de aici s-au produs acele inechitati, pe care legea actuala incearca sa le elimine si sa se ajunga la un anumit echilibru, care sa insemne de fapt CONTRIBUTIE = PENSIE. Noi credem ca, asa cum a fost elaborat, proiectul raspunde in linii generale acestui deziderat si el poate fi pus in practica, evident cu eforturi. Va spunea domnul Rindunica ca avem 5.300.000 de pensionari. Fiecare dosar de pensie este de fapt un caz in parte(…) care inseamna foarte multa munca. Aceasta munca trebuie sa o faca niste oameni. Astazi, Casele de Pensii, trebuie sa recunoastem, nu au capacitatea de a pune in practica, in 6 luni, sau intr-un an acest lucru, pentru ca ar putea sa apara si erori, sau nemultumiri”, a explicat senatorul PSD Ion Rotaru.

In final, senatorul a declarat ca legea va mai suporta o serie de modificari si amendamente, motiv pentru care proiectul se afla astazi in dezbatere publica, iar pensionarii, din toata tara, au astfel posibilitatea de a-si aduce aportul la construirea lui.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry