Liberalii l-au exasperat pe primar! Dragomir a răbufnit: ”Este jenant pentru noi. Ne puneți în situația, să vă dăm aceste răspunsuri, să vă punem într-o postură penibilă”

Liberalii l-au exasperat pe primar! Dragomir a răbufnit: ”Este jenant pentru noi. Ne puneți în situația, să vă dăm aceste răspunsuri, să vă punem într-o postură penibilă”

 

 

Liberalii au atras atenția, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, asupra faptului că 10 dintre proiectele de pe ordinea de zi au fost băgate ”pe sub preș”, cu doar 3 zile înainte de ședință, fără a putea fi discutate la comisii.

Primarul le-a explicat colegilor de ce era necesară urgentarea acestor proiecte, pentru a nu pierde finanțarea europeană, însă a răbufnit când liberalii au venit cu modificări la proiect.

Vă rog frumos să mă înțelegeți și să nu ne mai puneți în situații de genul acesta. Citiți ghidul, domnule consilier! Citiți ghidul de finanțare în care scrie foarte clar că Uniunea Europeană acordă acești bani, doar dacă respectăm niște reguli. Și regulile sunt foarte clar delimitate în ghid.

În concluzie, Uniunea Europeană spune așa: vă dăm bani pentru străzi, dacă străzile au transport electric, autobuz sau tramvai; vă dăm bani pentru modernizarea acestor străzi, cu transport electric, dacă faceți benzi dedicate, altfel nu vă dăm banii; dacă delimitați benzile dedicate prin mijloace diverse, prevăzute în legislație, primiți banii, dacă nu, nu primiți și faceți din bugetul propriu al municipiului Brăila.

Scrie foarte clar în ghid domnule consilier, dar nu l-ați citit. Și vă mai rog încă o dată, nu ne mai întrebați lucrurile acestea în plenul consiliului, ca să ne puneți în situația, să vă dăm aceste răspunsuri, să vă punem într-o postură penibilă(…) Este jenant pentru noi. Este foarte clar ghidul pentru finanțare europeană. Respectăm condițiile, proiectul este declarat eligibil. Dacă noi scoatem tot ceea ce ați spus dumneavoastră din proiect, proiectul va fi declarat neeligibil”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Edilul a explicat că proiectul este făcut de experți, în baza ghidului de finanțare europeană, iar orice modificare adusă ulterior ar putea compromite eligibilitatea lui.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry