Majorare la 22 de lei pe zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

Parlamentul a adoptat o nouă măsură din pachetul de sprijin conceput de Guvernul condus de premierul PNL și anume majorarea alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială la 22 lei/zi.

Este important de precizat că 40% din pachetul de măsuri pentru susținerea economiei și pentru populație se referă direct la cei care au cea mai mare nevoie de o astfel de susținere. Și după cum se poate constata, pachetul „Sprijin pentru România” este pus în aplicare în cel mai scurt timp de la adoptare.

Camera Deputaților a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială.

În plus, zilele trecute Parlamentul a mai adoptat două proiecte care au plecat la promulgare: proiectul prin care se asigură salarii de 3.000 lei în agricultură și în industria alimentară, similar celor din domeniul construcțiilor și proiectul de lege prin care se majorează norma de hrană pentru persoanele internate în spitale.

În perioada următoare Guvernul condus de PNL va aproba scheme de ajutor de stat pentru mediul de afaceri, dat fiind că acesta are printre priorități protejarea companiilor românești și a locurilor de muncă. Mă refer, printre altele, la schema de ajutor pentru stimularea investițiilor de peste 1 milion de euro, cu impact major pentru industria prelucrătoare, industria construcțiilor, informații și comunicații, sănătate, HoReCa și asistență social”, a transmis președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială.

În urma adoptării proiectului de lege de către Parlament, premierul a punctat că măsura face parte din pachetul de sprijin economic pentru români.

”Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocaţiei de hrană pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligaţia pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit, cheltuieli de întreţinere, de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry