Mandatele aleşilor locali, prelungite până la 1 noiembrie!


PSD, PNL și ALDE au depus proiectul de lege de prelungire a mandatelor aleșilor locali

Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus, joi,la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până pe 1 noiembrie.

Proiectul prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

CCR a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, parlamentarii sunt nevoiți să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

Parlamentul a decis, la începutul lunii, amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatului aleșilor locali până la finalul anului prin mai multe amendamente adoptate la ordonanța de urgență a Guvernului.

Proiectul a fost modificat de PSD, UDMR, Pro România și ALDE astfel încât data alegerilor locale să nu mai fie stabilită de guvern, ci de parlament, prin lege organică.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry