Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: ”Așa arată cultura de grâu în județul Brăila!”

Seceta a lovit năprasnic toate culturile de grâu, cu excepţia celor nu prea multe la număr care beneficiază de sisteme de irigaţii. Lipsa de precipitaţii în nordul Europei este un motiv de îngrijorare pentru că afectează randamentul culturilor de grâu de iarnă dar şi faza de încolţire a culturilor de primăvară.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a ajuns la concluzia că actualul Guvern nu este capabil să sprijine agricultura românească, motiv pentru care Parlamentul va fi cel care va adopta legile necesare pentru salvarea acestui sector.

Așa arată cultura de grâu în județul Brăila! Din păcate, nu este un caz singular, așa este în toată țara. De aceea, încă de acum o lună, am cerut guvernului măsuri rapide și simple pentru #agricultura românească. Însă, așa cum au fost preocupați de anticipate și nu au văzut pericolul epidemiei, la fel au ignorat și toate prognozele care indicau compromiterea culturilor din cauza secetei. Dacă ei nu sunt capabili să-i ajute pe agricultorii români, o vom face noi, din Parlament. Avem deja pregătite câteva proiecte în acest sens pentru acordarea de despăgubiri, dar și linii de credit cu garanții de stat și ajutoare nerambursabile sub formă de vouchere pentru semințe, îngrășăminte și motorină pentru toți producătorii agricoli afectați de secetă.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 21 aprilie 2020

Așa arată cultura de grâu în județul Brăila! Din păcate, nu este un caz singular, așa este în toată țara.

De aceea, încă de acum o lună, am cerut guvernului măsuri rapide și simple pentru agricultura românească. Însă, așa cum au fost preocupați de anticipate și nu au văzut pericolul epidemiei, la fel au ignorat și toate prognozele care indicau compromiterea culturilor din cauza secetei.

Dacă ei nu sunt capabili să-i ajute pe agricultorii români, o vom face noi, din Parlament. Avem deja pregătite câteva proiecte în acest sens pentru acordarea de despăgubiri, dar și linii de credit cu garanții de stat și ajutoare nerambursabile sub formă de vouchere pentru semințe, îngrășăminte și motorină pentru toți producătorii agricoli afectați de secetă”, spune Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

În 10 aprilie, Ludovic Orban declara că suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a exportului de cereale şi a altor produse agricole nu se aplică şi spre ţările din Uniunea Europeană.

Cotaţiile futures la grâu în SUA şi Europa au crescut luni cu peste 2%, în condiţiile în care seceta din Europa şi apropierea interdicţiilor la export în Rusia au generat îngrijorări cu privire la situaţia ofertei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry