MOȚIUNE SIMPLĂ: ”Boloș, un ministru care crește taxele cu zâmbetul pe buze”

Comunicat de presă

Parlamentarii Forța Dreptei și USR au depus o moţiune simplă împotriva lui Marcel Boloş, care, probabil, va intra în istorie ca cel mai prost ministru al Finanțelor din toate timpurile.

“Ce este în capul dumneavoastră făcând o asumare de răspundere, o ordonanţă, noi şi noi măsuri şi decizii pentru a tăia toate sursele de venit ale celor din mediu privat?”, a fost întrebarea lansată de Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei.

„Românii nu au votat creșteri de taxe, românii nu au votat să se dea mai mulți bani pentru pensiile speciale. Marcel Boloș a avut de ales între a tăia pensiile speciale și a tăia de la contribuabili și a ales să taie în carne vie de la contribuabili”, a fost comentariul făcut de Claudiu Năsui, deputat USR.

Cu zâmbetul pe buze și bufnindu-l râsul, Marcel Boloș ne minte că toate măsurile luate sunt pentru “protejarea populației și a mediului de afaceri”. În realitate, din august până în septembrie, deficitul a crescut cu 14 miliarde de lei.  Deciziile sale spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor: a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesioniștilor și a persoanelor fizice. Astfel, din cele 22 de miliarde care ar trebui să ajungă la stat, 16 miliarde provin din suprataxarea sectorului privat și doar 6 miliarde din potențiale reduceri ale cheltuielilor de la stat. Iar în timp ce crește taxele, “zâmbărețul” de la Finanțe se preface că nu vede că au crescut prețurile, scăzând puterea de cumpărare a românilor.

Marcel Boloș e capabil să spună orice doar pentru a proteja sistemul de pensiile speciale – acolo unde a mai adăugat pe furiș încă 500 de milioane lei, și salariații de lux ai coaliției, cum sunt șeful ASF – care are un salariu lunar de 16.000 de euro și șeful ANCOM, care câștigă lunar 9.000 de euro.

Pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru România, Marcel Boloș, ministrul care crește taxele cu zâmbetul pe buze, trebuie să plece!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry