O campanie și pentru oameni, nu doar pentru electori! PNL Brăila a pus la dispoziție, în mod gratuit, ghidul ”Codul civil pe înțelesul tuturor”!

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se apropie de final. Doar câteva zile ne mai despart de ziua alegerilor din 6 Decembrie.  Așadar, brăilenii care nu s-au hotărât pe cine vor pune ștampila mai au timp să cântărească această decizie. Și, ca în fiecare campanie, candidații au încercat să câștige atenția și încrederea electoratului fie prin afișe, flyere, broșuri, ziare, clipuri video, interviuri ori emisuni TV. Liberalii brăileni au făcut însă ceva mai mult.

Notarii Vasile Varga și Alexandru Bucălău au ieșit din tipar și au pus la dispoziția brăilenilor, în mod gratuit, ”Codul civil pe înțelesul tuturor”, un ghid adresat oricărei persoane care, într-un anumit moment se izbește de o problemă din zona juridică. 

Un ghid bun la casa omului, mai ales că internetul este sufocat de informații contradictorii, multe neactualizate, iar unele contra cost. Așadar, în noul ghid, toți cei interesați pot citi despre ce înseamnă o moștenire, despre ce se întâmplă după un divorț, care sunt regulile după care se face un partaj sau cum trebuie să arate un contract de vânzare-cumpărare, astfel încât să nu producă efecte nedorite. Un demers util și care demonstrează că, înainte de a fi candidați, oameni politici sau parlamentari, cei doi liberali nu-și trădează profesia.

”M-am gândit să ofer o mână de ajutor tuturor brăilenilor, pentru că nici nu știi când te poți confrunta cu o situație nouă. Cu toții trecem prin decesul unei rude, spre exemplu, și toți ajungem să vorbim despre o moștenire. Totul devine mai simplu dacă știi în ce termeni trebuie pusă problema, ce pași trebuie să urmezi. Holurile tribunalelor sunt pline de litigii care, personal, cred că pot fi evitate, dacă oamenii ar fi mai bine informați. De aceea, alături de colegul meu de la Ianca, notarul Alexandru Bucălău, și el candidat al Partidului Național Liberal la Senatul României am decis să scriem și să distribuim acest ghid”, a explicat Vasile Varga, deputat PNL de Brăila.

Un demers cu atât mai eficient, spunem noi, cu cât am asistat la o campanie electorală, pe alocuri cu accente nepotrivite, cu atacuri și acuze. Chiar dacă a fost și el ținta unor astfel de atacuri, liberalul Vasile Varga nu a dat înapoi.

”Probabil că cei care mi-au pus în cârcă tot felul de lucruri au crezut că voi renunța și nu voi mai trimite brăilenilor cartea, lucru care, evident, nu s-a întâmplat! Au fost niște atacuri venite din partea unui trubadur, a unui om pe care l-am susținut în activitatea lui politică la PNL, mai ales că este un om tânăr și părea de perspectivă și de caracter. Se pare că m-am înșelat! Ce m-a deranjat cel mai tare a fost minciuna nerușinată, cum că aș avea o pensie uriașă. Unii au o gândire atât de îngustă, sunt atât de orbiți de dorința de putere, încât sunt capabili de orice! Cum să spui asta despre cineva care este inițiator al legii de tăiere a pensiilor speciale, o lege pe care noi, cei de la PNL; ne batem să o impunem în parlament, iar PSD a ținut-o prin sertare? Minciuna iese întotdeauna la suprafață și sunt convins că astfel de atacuri agresive, care nu fac bine nimănui, îi vor determina pe brăileni să cântărească bine pe 6 decembrie”, a mai declarat Vasile Varga.