Pensiile vor fi majorate cu 11%! Deputatul Popa: ”Una spunea PSD când era în opoziție și alta spune acum, când e pe cale să ajungă la putere!”

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat, joi, după negocierile cu PNL privind măsurile sociale, că social-democrații susțin majorarea pensiilor cu 11% pentru a apăra „cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”.

Ministrul interimar Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că pensiile nu pot fi indexate de la 1 decembrie, dar a precizat că indexarea prevăzută de lege va avea loc de la 1 ianuarie 2022.

Președintele PNL, deputatul Alexandru Popa a atras atenția asupra faptului că, din opoziție, PSD spunea că majorarea pensiilor ar trebui făcută cu 40%, iar acum, când intră la guvernare, social-democrații au constatat că acest procent nu poate fi onorat.

”Una spunea PSD despre majorarea pensiilor când era în opoziție și alta spune acum, când e pe cale să ajungă la putere!

După ce au tot venit cu mesaje populiste în care cereau majorarea pensiilor cu 40% și refuzau să accepte ideea că din cauza pandemiei, bugetul de stat nu permite așa ceva, acum cei de la PSD și-au schimbat părerea. În negocierile pe care PNL le-a avut cu PSD în ultimele zile social-democrații au fost de acord cu o majorare a pensiilor cu 11%, pe motiv de pandemie.

Este o dovadă că discursurile PSD-iștilor nu veneau din grija lor pentru pensionari, ci din dorința de a specula politic un subiect sensibil, care dădea bine ca imagine. Acum, dacă se discută de intrarea lor la guvernare, PSDiștii au încetat cu discursurile sforăitoare și revin cu picioarele pe pământ, sunt dispuși să se limiteze la cheltuielile pe care le suportă bugetul.

Da, pensionarii ar avea nevoie de o majorare cu 40% a pensiilor, dar în prezent bugetul nu suportă o asemenea majorare și acum admite și PSD acest lucru.

Se vede încă o dată populismului ieftin al celor din PSD, care pozează în apărătorii pensionarilor când le convine, după care o lasă mai moale când PSD se pregătește să vină la putere și trebuie să găsească banii necesari pentru a acoperi majorările de pensii pe care le cerea în urmă cu câteva luni”, spune președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

În ceea ce privește Legea Pensiilor, Raluca Turcan spune că în al doilea trimestru al anului viitor va fi „o primă prezentare” a proiectului, iar la finalul anului 2022 actul normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry