Peste 400 de legumicultori au aplicat pentru subvenţie prin programul de susţinere a producţiei de usturoi!

Programul de susţinere a cultivării usturoiului, iniţiat de Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, în 2019, pe modelul programului pentru tomate, cu un sprijin de 1.000 de euro pentru un hectar cultivat, continuă şi în acest an, fiind aprobat în şedinţă de guvern la începutul anului.

“Proiectul a fost lansat de Guvernul PSD și vine în ajutorul producătorilor agricoli care dețin o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp. Sprijinul financiar este de maximum 3000 euro/ha. Impactul financiar prevăzut este de maximum 7.500 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 1.579,080 mii euro și a fost asigurat din bugetul pe anul 2020”, spune deputatul PSD, Nicu Niță.

Potenţialii beneficiari pot fi producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale sau producătorii agricoli persoane juridice. În prima ediţie, din 2019, peste 400 de legumicultori au aplicat pentru subvenţie prin programul de susţinere a producţiei de usturoi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry