Peste 7000 de semnaturi! Liberalii isi doresc in continuare demiterea primarului

Peste 7000 de semnaturi! Liberalii isi doresc in continuare demiterea primarului

 

 

Liberalii considera ca primarul nu mai are nicio varianta, pentru a evita eliminarea taxei pe apa meteorica, din facturile brailenilor. Mai mult, presedintele PNL, Alexandru Danaila considera ca edilului ii este frica de referendumul, pe care liberalii incearca sa-l obtina, prin strangerea de semnaturi.

“Oamenii vin singuri si semneaza pentru referendumul de demitere a primarului, in conditiile in care, primarul a refuzat sistematic sa organizeze un referendum pentru eliminarea apei de ploaie din facturi. Sa vedem ce spun brailenii, pentru ca ei ne-au votat. Ei ne-au trimis sa-i reprezentam in Consiliul Local si in Consiliul Judetean. Atunci, de frica, el spune acum ca va initia proiectul de hotarare. Ii este frica si spera sa scape de un referendum, daca se va elimina apa de ploaie. Asta este motivul real. Nu l-a apucat pe domnul primar acum un civism iesit din comun”, a decalarat Danaila.

 

 

Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de cel putin 25% din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale unitatii administrativ-teritoriale.

In acest caz, referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unu din numarul total al locuitorilor cu drept de vot. Pentru ca dizolvarea consiliului local sa fie aprobata, trebuie sa se pronunte in acest sens cel putin jumatate plus unu, din numarul total al voturilor valabil exprimate.

“Avem 17.000 de semnaturi pentru eliminarea apei de ploaie, iar pentru referendum, de o luna jumate, de cand am inceput, undeva la peste 7000 de semnaturi”, a declarat presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry