PNL Brăila NU susține coaliția de guvernare cu PSD! Deputatul Popa: ”Am votat contra! Nu cred că varianta apropierii de PSD este soluția cea mai potrivită”

Decizia PNL de a continua negocierile cu PSD pentru formarea noului Guvern a fost luată cu voturile clare a 48 de lideri de filiale care au susținut guvernarea alături de PSD. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe pentru o negociere cu PSD.

Potrivit unor surse PNL citate de News.ro, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:

  • Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa,
  • Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ,
  • Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

Emil Boc nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD, scrie News.ro.

S-au opus unei negocieri cu PSD:

  • Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6,
  • filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu,
  • Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.

”PNL a aprobat aseară, în cadrul ședinței Biroul Politic Național, începerea negocierilor cu PSD pentru formarea unui nou guvern de coaliție.

În cadrul acestei ședințe au fost voturi „pentru”, dar au fost și voturi „contra”. Eu am votat „contra”.

Poziția mea a fost mereu una anti-PSD, fiind bazată pe ceea ce a însemnat guvernarea PSD la nivelul țării, dar și în județul Brăila.

Dat fiind că am primit mai multe întrebări pe această temă, fac precizarea la modul public: poziția mea nu s-a schimbat. Nu cred că varianta apropierii de PSD este soluția cea mai potrivită.

Deocamdată tot ce s-a votat aseară este începerea negocierilor cu PSD. Vom vedea cum vor decurge acestea și care vor fi hotărârile ce se vor lua mai departe în cadrul forurilor de conducere ale PNL”, a transmis președintele PNL Brăila, Alexandru Popa.

Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor.

Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry