PNL il sustine pe Iohannis: Kovesi ramane la conducerea DNA

PNL il sustine pe Iohannis: Kovesi ramane la conducerea DNA

 

Partidul National Liberal acuza demersul ministrului Tudorel Toader de lipsa unui fundament juridic, tinand cont de faptul ca presedintele Romaniei a actionat strict in limitele impuse de lege.

“Partidul National Liberal sustine decizia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, de a refuza revocarea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, propusa de ministrul Justitiei si avizata negativ de Consiliul Superior al Magistraturii. Urmare a acestei decizii, care reprezinta atributul exclusiv al presedintelui Romaniei ce nu poate fi cenzurat, conform legii in vigoare, gestul firesc al ministrului Justitiei intr-o tara normala era acela de a-si depune demisia din functie”, a precizat Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL, intr-un comunicat transmis de Agerpres.

Mai mult decat atat, liberalii considera ca intreaga argumentatie pe care s-a bazat propunerea de revocare a sefului DNA formulata de Tudorel Toader a fost desfiintata de CSM.

“Mentionam faptul ca ministrul Justitiei nu poate sesiza Curtea Constitutionala, iar intr-un astfel de caz doar prim-ministrul si presedintii celor doua camere ale Parlamentului pot intreprinde un astfel de demers”, se arata in comunicat

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry