Tematica concursului EX LIBRIS: BRAILA 650 si CENTENARUL ROMANIEI MODERNE

Tematica concursului EX LIBRIS: “BRAILA 650 si CENTENARUL ROMANIEI MODERNE”

Premiul cel mare este in valoare de 1500 de lei

 

Ex-librisul poate fi modalitatea grafica de exprimare directa si simpla a creatorilor, intr-un spatiu restrans al sensurilor si semnificatiilor cu intelesuri profunde.  In dorinta de a incuraja arta plastica si creatorii sai, pentru stimularea respectului acordat valorilor umane si spirituale, Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici, Filiala Braila, lanseaza Concursul International de Ex libris, editia a VI-a, 2018. 

Participarea la concurs este deschisa tuturor artistilor plastici amatori, dar si profesionisti, cu varsta peste 21 ani, impliniti la data de 1 ianuarie 2018.

Participantii trebuie sa creeze unul sau mai multe ex-libris-uri pe tema propusa ca simbol general cu multiple implicatii.  Imaginea Ex-libris trebuie sa contina explicit, pe langa imaginea grafica si textul „EX LIBRIS BRAILA 650 ” si BJPI Braila  sau „CENTENARUL ROMANIEI MODERNE” si BJPI Braila.

Tehnica de executie. Dimensiunile maxime ale suprafetei active, imprimate, ale ex-librisului vor fi de 13/21 cm, fiind obligatorie o margine de minim 2 cm neimprimata de jur imprejurul suprafetei cu reprezentarea grafica. Pe spatele fiecarui exemplar de ex-libris trimis trebuie sa fie scris citet, in creion sau cu majuscule numele, tehnica dupa care a fost realizat exemplarul si anul realizarii. Pe fiecare exemplar, autorul trebuie sa se semneze sau sa-l identifice. Nu vor fi excluse de la participare lucrarile care sunt executate prin tehnica computerizata, dar se recomanda tehnicile traditionale. Nu sunt admise in concurs fotografii, fotocopii sau desene.

Un participant poate concura cu maximum patru lucrari diferite. Din fiecare lucrare, se vor trimite pentru concurs un numar de trei exemplare, numerotate. In partea stanga jos se va inscrie numarul exemplarului, iar in partea dreapta jos, lucrarile vor purta semnatura sau marca autorului.

Lucrarile participante trebuie sa fie originale si sa nu fi participat la alte competitii. In cazul constatarii unor falsuri sau copii, intreaga responsabilitate este purtata de catre autor, care isi asuma sanctionarea prin eliminarea sa din concurs.

Inregistrarea in concurs se face pe baza unei „Fise de participare”, redactata de organizator si pusa la dispozitie on-line pe site-ul acestuia care va contine in mod obligatoriu urmatoarele date: nume, prenume, data nasterii, adresa, un scurt Curriculum Vitae (aprox. 500 de cuvinte), date de contact. Intreaga fisa va trebui redactata la calculator, pe o coala de hartie alba format A4 si introdusa intr-un plic inchis. Pe acest plic nu se va face nici o mentiune. Acest plic trebuie sa fie introdus in coletul ce contine lucrarile participante la concurs.

Castigatorii concursului vor fi anuntati pe site-ul Bibliotecii Judetene Panait Istrati Braila, prin e-mail sau telefon si sunt invitati sa participe la festivitatea de premiere. Acestora li se va asigura cazarea si masa. Cheltuielile de transport cad in sarcina participantilor.

Premiul cel mare este in valoare de 1500 de lei, urmat de premiul I – 1000 de lei, premiul II – 800 de lei si premiul III – 500 de lei.

Dupa jurizare, lucrarile trimise vor face obiectul unei expozitii, ce se va fi gazduita in Galeria Centrului de Creatie Braila. Festivitatea de premiere va avea loc in data de 15 iunie 2018 si se va desfasura in ambianta spatiului expozitional.

Juriul va fi format din specialisti in domeniu, artisti plastici, ale caror decizii vor fi definitive si incontestabile. Evaluarea lucrarilor se va face in functie de criterii cum ar fi: concordanta executiei cu subiectul, calitatea artistica, criterii estetice, originalitatea, calitatile tehnice ale operei, realizarea cu succes a vinietei proprietarului, care integreaza imaginea si textul.

Concursul se deschide in data de 1 martie  si se incheie in data de 1 iunie 2018. Trimiterile postale ce contin ex-libris trebuie sa fie expediate pana la data de 1 iunie 2018, data postei. Orice trimitere postala ce poarta stampila de expeditie dupa data de 1 iunie 2018, sau nu ajunge la destinatar pana la data de 05 iunie 2018 inclusiv, indiferent din ce motive, nu va mai fi admisa in concurs.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry