Primari din tabere diferite dau mâna pentru destabilizarea Partidului Social Democrat

Primari din tabere diferite dau mâna pentru destabilizarea Partidului Social Democrat

 

 

 

Primarii PNL, care și-au manifestat, într-o formă sau alta, susținerea față de Pro România, au declarat că prin această ”alianță” – la nivel declarativ, încearcă să destabilizeze PSD-ul în Brăila.

Nu vreau să mă transform în avocatul domnului primar Capbun, însă vreau să fac o precizare: acea hârtie, prezentată de Pro România nu înseamnă o adeziune și nici o susținere a unui partid. Poate fi interpretată ca o susținere a Pro România, însă ea a fost semnată în contextul de a destabiliza PSD-ul în Brăila.

Domnul primar știe foarte bine ce s-a întâmplat în 2012, cu USL, când am susținut un candidat PSD, în persoana lui Gheorghe Bunea Stancu, iar în următorii patru ani, nu am mai fost băgați în seamă. Dumnealui a și declarat că este un liberal convins și nu va trece niciodată într-o formațiune de stânga”, a declarat președintele PNL, Adrian Tabarac.

Lista primarilor semnatari ai declarației de susținere, prezentată de Mihai Tudose a produs discuții atât în PSD cât și în PNL.

Dacă liberalilor le va fi chiar și jenă să treacă într-un partid de stânga, la PSD situația este mai complicată.

Pro România, probabil, mizează pe faptul că PSD va adopta tactica ”pumnului în gură”, cu care social-democrații erau obișnuiți, atunci când nu aveau de ales. Mihai Tudose însă le oferă acum PSD-iștilor opțiunea de a merge mai departe într-un partid de stânga în care, cel puțin la nivel declarativ, nimeni nu trebuie să facă tumbe în fața liderilor. Pentru mulți PSD-iști, Pro România este ”visul unei nopți de vară”, în special în județ, unde popularitatea lui Ion Rotaru este sub zero.

După coagularea finală a Partidului Pro România, rămâne de văzut dacă liberalii își doresc sau nu să scape de Partidul Social Democrat, ajutând la destabilizarea acestuia.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry