Promovarea și sprijinirea cluburilor sportive brăilene, un proiect prioritar pentru candidatul independent la CLM Brăila, Dan Căpățînă

Singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal Brăila, Dan Căpățînă a susținut, sâmbătă, prima conferință de presă, în cadrul căreia a expus câteva dintre proiectele sale.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de antrenamente a clubului sportiv al cărui președinte este, iar locația nu a fost aleasă întâmplător, ci are legătură atât cu realizările sale pe plan profesional, cât și cu planurile de viitor pentru lumea sportivă brăileană.

Precizăm totodată că, fiind spațiu închis, au fost luate toate măsurile de siguranță și prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, stabilite prin acte normative.

Aș dori să încep prin a vă spune că îmi doresc o campanie electorală curată, fără atacuri la persoană. Sunt fost lucrător M.A.I., actualmente antrenor de kickbox la un club sportiv pe care l-am înființat în anul 2015. Participând la numeroase competiții sportive în țară, vizitând multe orașe, mi-a venit ideea de a organiza asemenea concursuri și la Brăila, de ce nu? Iar în 2018, am reușit să organizez primul campionat de kickbox la Brăila, eveniment la care au participat în jur de 370 sportivi din țară. În spatele organizării reușite, așa cum a fost apreciată de participanți, au stat cheltuieli mari pentru un club sportiv: închirierea locației, contractul de furnizare servicii medicale cu Serviciul de Ambulanță Județean Brăila, cazare, masă, transport pentru staff, membrii Federației, arbitri etc. La începutul acestui an, îmi propusesem să organizez încă o competiție sportivă în Brăila, dar de data aceasta prin accesarea de fonduri nerambursabile de la autoritățile locale, însă unul dintre efectele pandemiei a fost suspendarea concursurilor de acest gen. Iar aici fac trecerea spre unul dintre proiectele pe care le-am pregătit pentru această campanie electorală, dar și pentru perioada în care voi fi consilier local municipal. Încurajarea și sprijinirea cluburilor sportive cu certificat de identitate sportivă, înscrise în registrul sportiv al Ministerului Tineretului Și Sportului și aparținând unei federații din cadrul MTS, să organizeze competiții sportive naționale în municipiul Brăila

a declarat candidatul independent pentru CLM Brăila, Dan Căpățînă.

Acesta a adăugat că sprijinul pe care Municipalitatea l-ar putea acorda acestor cluburi organizatoare constă în asigurarea cazării, mesei și transportului membrilor staff-urilor, ai Federației, arbitrilor, mediatizarea evenimentului.

O cheltuială mică pentru Primărie, dar o sumă semnificativă pentru un club sportiv. Mai există și varianta accesării fondurilor nerambursabile, prin depunere de proiect către administrația locală. Baza legală ce susține acest proiect este Legea 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, art. 18^1, și în baza Legii 350/2005 coroborat cu OM 140/2006 al ANS.

Cel de-al doilea proiect prezentat în cadrul conferinței de presă a fost cel al readucerii la viață a Galei Sportului Brăilean, prin implicarea Primăriei Municipiului, dar cu o viziune diferită față de varianta în care aceasta era organizată în urmă cu câțiva ani. Evenimentul s-ar putea desfășura pe parcursul a două zile, cu participarea tuturor cluburilor sportive din municipiu.

Organizarea de meciuri demonstrative, atragerea brăilenilor către o ramură sportivă și premierea sportivilor cu performanțe obținute în acel an, sunt doar câteva dintre planurile lui Dan Căpățînă pentru noua versiune a Galei Sportului Brăilean.

Mi-aș dori ca, pe viitor, să aducem și alte ramuri sportive în municipiu, cum ar fi gimnastica și rugby. Vom încuraja și sportul de masă, dar și pe cel de performanță. De asemenea, am mai pregătit și alte proiecte, pe care le vom discuta pe parcursul acestei campanii electorale

a adăugat singurul candidat independent pentru CLM Brăila.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry