Propunere inedită: Tablete cu internet și catalog online pentru toți elevii!

Școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie, dacă România va fi în continuare afectată de coronavirus. Ministrul Educației, Monica Anisie, vrea ca toți elevii să poată urma cursurile online, până în toamnă.

Realitatea este însă că sunt copii în mediul rural care nu au posibilități reale pentru a urma cursurile online, asa cum propune ministerul.

O soluție în acest sens a venit din partea președintelui ProRomânia Brăila, Cosmin Răzmeriță.

”Acum, mai mult ca niciodată, guvernul ar trebui să se gândească serios la implementarea catalogului școlar ONLINE și totodată la acordarea unei tablete elevilor din familiile defavorizate!

Prin implementarea acestei infrastructuri se pun la dispozitie următoarele facilități:

1. Prin acordarea în folosință gratuită a unei tablete, conectată la internet, toți elevii își pot continua studiile într-un regim normal, de acasă.

2. Prin implementarea acestui program, “Catalogul electronic”, părinții pot fi conectați în timp real cu activitatea școlară a elevului, având acces la notele și absențele acestuia, totodată facilitându-se și dialogul cu profesorii. Această aplicație ar putea deservi celor peste 7.000 de şcoli şi licee din toată ţara, cu peste 2 milioane de elevi.

Este un moment bun ca guvernul să acorde o atenție deosebită acestor probleme, mai ales că pot fi folosite fonduri europene, pentru finanțare.

Pandemia COVID19 ne-a dat o lecție, aratându-ne că școala online poate fi eficientă inclusiv în mediul rural, unde accesul la internet nu ar trebui să fie un lux, în secolul în care trăim”, spune coordonatorul organizației județene a ProRomânia, Cosmin Răzmeriță.

Nu toți elevii au însă acces la internet și la tehnologia necesară. Sunt 250.000 în această situație, iar responsabilii din educație nu au încă soluții concrete pentru ei. Elevii au ajuns să reclame discriminarea în accesul la educație.

Doar 60% dintre elevi au participat până acum la cursurile online.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry