ProRomânia: ”PNL și dreapta, în general, au ratat o șansă istorică de a reveni, din nou, la conducerea administrației locale”

Comunicat de presă

”Leaderii brăileni ai partidelor de dreapta au ales în defavoarea Brăilei dintr-un acut  orgoliu masculin și politic atunci când au refuzat oferta de susținere a candidatului Pro-România la funcia de primar al municipiului Brăila. Acest lucru ne face să credem că indolența și incultura leaderilor PNL este mult mai mare decât ne așteptam noi și/sau electoratul de dreapta, dacă ignoră, în mod vădit, istoria recentă a alegerilor din Brăila și matematica rezultatelor acestora.

În acest sens, reamintim faptul că, în Brăila ultimilor 30 de ani votanții de dreapta au fost între 20 și 30 % iar votanții de stânga între 60-70 % ceea ce ne arată că poți învinge PSD la Brăila doar dacă ai un candidat care să reușească să ia voturi din ”coșul” PSD. Cu actualul candidat, electoratul penelist nu va avea apetență pentru vot nici dacă s-ar introduce obligativitatea acestuia, mai ales că această formațiune politică nu a mai reuțit să promoveze o personalitate politică cel puțin egala cu regretatul Constantin Cibu, daramite să ridice mai sus ștacheta.

De altfel, Constantin Cibu a fost singura excepție din cei 30 de ani postdecembriști care a reușit să scoată Brăila de sub caracatița roșie a așa zișilor social democrați.

Domnul Cibu a câștigat alegerile la Brăila deoarece a reușit să atragă și să convingă alegătorii care în mod normal votau de stânga (cu PSD, cu România Mare, etc.) să voteze pentru el și nu pentru PNL.

Astfel, miile de angajati de la fosta uzină Promex Brăila unde acesta a fost mulți ani director, au votat cu acesta și i-au oferit șansa să devină cel mai bun primar al Brăilei, deși leaderii PNL l-au sabotat pe acesta atât în timpul campaniei electorale, dar mai ales la vot.

Facem această pledoarie pentru CEL MAI BUN PRIMAR AL BRĂILEI, CONSTANTIN CIBU pentru a sublinia, încă o dată, faptul că singura solutie rațională, matematică și pentru dezvoltarea durabilă a orașului Brăila era alianța dreptei cu PRO ROMÂNIA la primăria Brăila, singurul lucru care ar fi putut aduce voturi și din Dreapta și din Stânga și l-ar fi putut invinge pe candidatul PSD.

Totodată, această decizie a LEADERILOR  PNL, și subliniez leaderilor, reafirmă apetența lor spre sabotarea intereselor Brăilei și a brăilenilor și trădarea încrederii electoratului de dreapta”, se arată în comunicatul semnat de Petrea Dorin Silviu, coordonator al Organizației Municipale a ProRomânia Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry