Pubelele de la “Braicar” sunt luate pe SMID, de catre CJ Braila

Pubelele de la “Braicar” sunt luate pe SMID, de catre CJ Braila

 

UPDATE: Consiliul Judetean a facut o cerere catre Ministerul Dezvoltarii, cu scopul de a da in folosinta aceste pubele, catre operatorii de salubritate din muncipiul Braila. Raspunsul primit din partea Ministerului insa, a fost unul negativ. 

 

Fostul viceprimar se pare ca a uitat procedurile in cazul achizitiilor pe proiecte mari si considera, poate in necunostinta de cauza, ca pubelele care se afla depozitate acum in spatiul detinut de Consiliul Judetean, pot fi date in folosinta societatii ECO SA si mai departe beneficiarilor directi.

Cum poate o societate care se afla in subordinea Primariei sa se foloseasca de bunuri achizitionate de Consiliul Judetean, pe proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Brăila”, pentru modificarea caruia trebuie sa-si dea acordul Ministerul Mediului, Autoritatea de Management si Uniunea Europeana.

“Noi avem deja pubelele pe stoc. Pubelele stau in curtea Braicar. Autobaza Braicar stiti ca este plina cu pubele, pe care ECO ar trebui sa le distribuie populatiei?” a intrebat liberalul Alexandru Danaila in cadrul unei conferinte de presa.

Lucrurile au fost insa clarificate de presedintele Consiliului Judetean, care a declarat pentru Jurnalul de Braila ca atat spatiul de depozitare, cat si pubelele apartin de institutia pe care o conduce. Mai mult, pentru ca in Braila nu exista un operator unic, iar activitatea de salubrizare este impartita pe mai multe societati, acordarea catre ECO a acestor pubele ar pune in pericol legalitatea proiectului.

“Pubelele sunt ale Consiliului Judetean pe proiectul mare SMID. Nu au cum sa fie date catre ECO, atat timp cat, pe proiect, ele trebuie sa mearga catre operatorul unic. In momentul de fata noi nu avem operator unic, dar ne dorim si am facut noi solicitare, Consiliul Judetean, catre Ministerul Mediului, catre Autoritatea de Management si catre Bruxelles, pentru ca in proiect scrie ca trebuie predate catre operatorul unic, sa ne dea voie sa le predam operatorilor actuali, pe un proces verbal, in care va fi Consiliul Judetean, Primaria Municipiului Braila, operatorul actual si beneficiarul. Danaila habar nu are de tot ce se intampla. Spatiul pe care sunt depozitate este al Consiliului Judetean, nu este al societatii Braicar. Cred ca a avut si dansul atributii pe partea de salubrizare cat a fost viceprimar, insa se pare ca nu stie nimic”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry