Rareș Bogdan și Ludovic Orban vin în Brăila! Liberalii vor vorbi joi despre alegerile europarlamentare!

Rareș Bogdan și Ludovic Orban vin în Brăila! Liberalii vor vorbi joi despre alegerile europarlamentare!

 

 

În prima săptămână de campanie, candidații la alegerile europarlamentare, ai Partidului Național Liberal, vor poposi la Brăila.

Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista, la alegerile europarlamentare, și Ludovic Orban, președintele PNL, vor fi prezenți joi, la fostul club Progresul, din Brăila, la ora 17:30.

Ludovic Orban, președintele PNL, a vorbit într-un interviu acordat HotNews.ro despre alegerile europarlamentare, despre referendum, despre soluțiile oferite de PNL la problemele presante de astăzi, dar și despre o moțiune de cenzură și perspectiva unor alegeri anticipate.

”Mai mult de 50% dintre legile care ne afectează viața la ora actuală sunt decise la nivel european și este foarte important ca România să fie reprezentată de europarlamentari influenți, europarlamentari care să fie apreciați de partenerii lor, europarlamentari care să poată să construiască, să negocieze în numele României, să construiască majorități pentru ca anumite regelmenatri să fie în favoarea României și să aducă beneficii pentru români”, a declarat președintele PNL.

Lodovic Orban a mărturisit fantoma USL a dispărut din momentul în care el a preluat conducerea Partidului Național Liberal.

”PNL este cel mai puternic partid de opoziție, partidul care a creat cele mai mari probleme actualei coaliții de guvernare și este partidul care a dus toate bătăliile până la ultimele consecințe cu PSD-ul și singura forță care poate bate PSD-ul. Victoria Partidului Național Liberal în bătălia cu PSD va crea premizele încetării acestei guvernări toxice pentru România. Înfrângerea PSD va crea o criză gravă în PSD și în actuala coaliție care poate să ducă chiar la căderea guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL spune că odată cu declanșarea referendumului este clar că Iohannis poate să intre în campanie și va face campanie pentru acest referendum. Orban a vorbit și despre acțiuni comune în acest sens.

”Deci acest referendum poate împiedica, de exemplu, guvernarea să dea ordonanță privind amnistia și grațierea. Iar dacă ar face așa ceva, ar comite o infracțiune, pe lângă faptul că ar fi profund neconstituțional în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Oricum, nu cred că vor mai îndrăzni, după ce cetățenii se vor exprima la acest referendum, să mai comită vreo agresiune împotriva unei funcționari normale a justiției. Nu vedeți că tot ce fac PSD-iștii și ăștia de la ALDE fac doar că să-i scape pe Dragnea și pe Tăriceanu de problemele penale? Și nu numai pe ei, că e vorba de mulți alții. Acum modifică iar Codul Penal, modifică definiții, modifică în Codul de Procedură Penală, vor să reducă termenele de prescripție. Toate îl ajută fie pe Dragnea, fie pe Tăriceanu. Nu cred c-o să le iasă”, a declarat președintele PNL.

 

Orban: ”Cea mai puternică moțiune de cenzură este înfrângerea PSD în aceste alegeri”

 

Președintele PNL a vorbit despre moțiunea de cenzură, cu speranța că rezultatul, alegerilor din 26 mai, să fie baza de la care va pleca căderea actualei guvernări.

”Cu siguranță vom depune o moțiune de cenzură până la finalul acestei sesiuni. Noi suntem concentrați în momentul de față să facem o campanie pentru europarlamentare și pentru referendum cât mai serioasă, care să ajungă la fiecare român, să convingem cât mai mulți români să participe la vot, să voteze în favoarea referendumului și în favoarea PNL la aceste alegeri pentru Parlamentul European. Cea mai puternică moțiune de cenzură este înfrângerea PSD în aceste alegeri”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a atras atenția asupra faptului că nu este exclus ca în unele județe, pentru a avea garanția că vor învinge PSD, să facă înțelegeri cu alte forțe politice.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry