Salvarea locurilor de muncă și a întreprinderilor mici și mijlocii! Planul anticriză propus de ProRomânia!

Planul anticriză propus de ProRomânia este dedicat afacerilor mici şi mijlocii care în pandemia cu noul coronavirus au suferit pierderi economice mari.

Dorin Petrea, candidatul Partidului ProRomânia Brăila la alegerile parlamentare consideră că firmele mici şi mijlocii duc bătălii inegale, iar Guvernul nu trebuie să le întoarcă spatele nici micilor producători.

Propunem pentru IMM-uri un plan anticriză și măsuri concrete care să permită afacerilor mici și mijlocii să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă:

– Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA.

– Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.

– Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.

– Amânarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.

– Deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situația apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații.

Pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021”, spune Dorin Silviu Petrea, candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului ProRomânia.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry