Scrisoare deschisă Inspectorului General Școlar Viorel Botea

Comunicat de presă

Petrea Dorin Silviu: ”O spun direct și răspicat: Domnule inspector  este ilegal și imoral să candidați din poziția de Inspector General Școlar al Județului Brăila la președenția Consiliului Județean Brăila. Pentru a face acest lucru TREBUIE să demisionați mai întâi din funcția de inspector

Domnule inspector, pentru NOI, brăilenii, copiii noștri sunt cel mai important lucru  din lume, iar educația lor este esențială! De aceea, cineva trebuie să se ocupe de toate măsurile de securitate impuse de starea de alertă în care ne aflăm încă: distanțare, măști, dezinfectant, reorganizarea claselor, managementul claselor în sistem online, etc. De asemenea, cineva trebuie să asigure accesul la internet al tuturor copiilor, să le asigure toate instrumentele necesare învățământului online și, mai ales, protecția datelor atât de necesară și îmbrățișată de Uniunea Europeană.

Tot noi, părinții elevilor brăileni, care am plătit permanent ilegalul fond al clasei, care am cumpărat tabla, băncile, scaunele, creta, perdelele, aerul condiționat, xeroxul, hârtia igienică, avem dreptul să vă întrebăm de ce insistați să încălcați legea și să nu vă suspendați din funcție, dumneavoastră și toți inspectorii care se regăsesc pe listele dmneavoastră, pentru a lăsa administrarea învățâmântului brăilean în seama altor persoane care să aibă capacitate totală de exercițiu?!

Refuzul dumneavoastră de a demisiona/ a vă suspenda din funcție ne îndreptățește să credem foarte CLAR că nu vă veți putea ocupa de deschiderea anului școlar în condiții optime pentru că vă veți afla în plină campanie electorală și veți face presiune directă și indirectă asupra cadrelor didactice să vă voteze!

Dar la fel de CLAR este că NOI, părinții elevilor brăileni, nu vă vom vota, cu siguranță!

Nici cadrele didactice NU vă vor vota pentru că vor fi foarte nemulțumiți de faptul că salariile lor nu vor mai fi majorate cu 14% de la 1 septembrie 2020 așa cum le fusese promis.Pentru  Guvernul DEZASTRU PNL + PMP ”..educația și sănătatea nu sunt importante”, după cum a declarat ministrul de finanțe Cîțu.

În tot acest scenariu pandemic sumbru pentru educație, în general și școala brăileană, în particular, consider că decizia dumneavoastră de a pune politicul mai presus de menirea de dascăl, este un act criminal de care vă veți face responsabil împreună cu toți ceilalți inspectori pe care i-ați obligat să candideze alături de domnia voastră.

Demisia este singura variantă onorabilă pentru dumneavoastră și pentru învățământul brăilean!

Semnează Petrea Dorin Silviu, coordonatorul Organizației Municipale a Partidului Pro România

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry