”Sprijin pentru România” – sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei!

Coaliția de guvernare a hotărât amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. Deputatul PSD Nicu Niță a vorbit și despre măsurile pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

”Începând cu 1 iulie 2022, se vor aplica noi măsuri sociale și economice din programul “Sprijin pentru România”! Valoarea acestor măsuri este de 1,1 miliarde de euro. Printre măsuri se numără:

– Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

– Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

– Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Totodată se vor lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry