Un alt primar PNL a primit interdicție de a mai candida, de la ANI! Primarul comunei Mărașu, Nicolae Nițescu, s-a aflat în incompatibilitate!

Chiar dacă a câștigat, în parte, procesul cu ANI, primarul comunei Mărașu, Nicolae Nițescu, rămâne cu interdicția de a mai candida.

Este al doilea caz în care un primar, care are interdicție de a mai candida, primește validarea Biroului Electoral Comunal, deși informațiile privind aceste aspecte sunt postate pe siteul Agenției Naționale de Integritate.

Membrii birourilor electorale, majoritatea rude sau prieteni ai candidaților, sunt dumnezei în propriul rai, altfel nu se explică cum cineva, în România, îndraznește să încalce o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ANI a anunţat constatarea existenţei stării de incompatibilitate “Începând cu data de 13 august 2010, întrucât, simultan cu funcţia de primar, deţine şi calitatea de reprezentant al comunei Măraşu în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila S.A. Totodată, acesta a întreprins în perioada 2008-2012 şi alte activităţi remunerate pe lângă cea de primar, de pe urma cărora a încasat venituri de la Instituţia Prefectului Judeţului Brăila, Direcţia pentru Agricultură Brăila şi Primăria Oraşului Făurei, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) şi k) din Legea nr.161/2003”.

Pe pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde a ajuns în cele din urmă dosarul, se precizează că decizia a fost luată pe 24 octombrie 2017. “DECIZIA nr.3179/24.10.2017. Admite recursul declarat de Niţescu Nicolae împotriva Sentinţei nr.259 din 22 decembrie 2014 a Curţii de Apel Galaţi – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, admite în parte acţiunea şi în consecinţă: Anulează în parte raportul de evaluare nr. 28950/G/II/11.07.2014 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce priveşte situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 87 alin. (1) lit. f din Legea nr. 161/2003 Menţine raportul de evaluare în ceea ce priveşte situaţia de incompatibilitate prevăzută de 87 alin. (1) lit. k din Legea nr. 161/2003. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 octombrie 2017”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry