V.V: “Sper ca saptamana aceasta sa scapam de plata abuziva a taxei pe apa de ploaie!”

V.V: “Sper ca saptamana aceasta sa scapam de plata abuziva a taxei pe apa de ploaie!”

 

 

Demersurile parlamentarului brailean urmaresc modificarea si completarea articolului 36 din Legea 241/2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si de canalizare, astfel incat plata apei de ploaie sa revina doar in responsabilitatea autoritatilor locale.

 “Astazi am sustinut din nou, ca deputatii sa voteze proiectul de modificare a articolului 36 din Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si canalizare, astfel incat consumatorii sa nu mai plateasca abuziva taxa pe apa de ploaie. Plata apei de ploaie trebuie sa revina strict in curtea autoritatilor locale. Aceasta modificare legislativa va permite consiliilor locale sa adopte hotarari pentru scutirea populatiei de la plata colectarii, transportului, epurarii si evacuarii apelor pluviale, servicii ce vor fi suportate din bugetul local, in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie. Primarii nu vor mai putea sa spuna ca nu au cadrul legislativ pentru eliminarea acestei taxe abuzive, care a dat nastere la multe nemultumiri. De altfel, am initiat acest demers legislativ avand in vedere tocmai nedreptatea la care sunt supusi cetatenii de catre furnizorii de servicii de apa si canalizare si de unele administratii locale. Initiativa are la baza numeroase petitii si sesizari pe aceasta tema si, numai la Braila, o petitie pentru eliminarea taxei a avut suportul a peste 10.000 de oameni”, a declarat deputatul Vasile Varga.

In momentul in care vor intra in vigoare modificarile actului normativ, consiliile locale vor putea adopta hotarari pentru scutirea populatiei de la plata colectarii, transportului, epurarii si evacuarii apelor pluviale, serviciile urmand a fi suportarea din bugetul local, in limita disponibilitatilor si a sumelor alocate cu aceasta destinatie.

“Nu sunt pe deplin multumit pentru modul in care va iesi aceasta lege, pe care am dorit-o imperitiva, adica sa oblige autoritatea locala sa suporte taxa pe apa de ploaie, nu sa dea acesteia libertatea de a alege daca elimina taxa sau nu. De aici incolo se va vedea buna-credinta a primarilor si este oricum un pas important pentru eliminarea abuzurilor furnizorilor de servicii. Reamintesc ca Proiectul a trecut de Senat la finalul lunii mai, iar Camera Deputatilor este for decizional. Cel mai probabil, la mijlocul acestei saptamani va fi votul la Camera pentru acest proiect legislativ”, a adaugat deputatul liberal.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry