Vasile Varga, despre disputa din CJ Brăila: ”Este clar un război politic! Haideți măcar pentru sport să facem ceva, pentru viitorul copiilor noștri!”

Cotizația Consiliului Județean către clubul HC Dunărea Brăila a fost majorată astăzi, printr-un proiect de hotărâre, cu suma de 1.200 mii lei.

Proiectul nu a trecut fără ca liberalii deputatului de la Cireșu să nu se dea în stambă. Întreaga sală a râs în momentul în care consilierul județean Alexandru Bucălău a întrebat ”ce legătură are HC Dunărea cu Brăila”.

În condițiile în care aproximativ 300 de copii beneficiază de antrenamente gratuite în cadrul clubului HC Dunărea Brăila, este clar vorba de un război politic și nu de grija pentru gestionarea banului public.

Virarea în contul clubului a sumei suplimentare se va efectua în baza unei solicitări, în tranșe trimestriale. După virarea fiecărei tranșe, HC Dunărea are obligația justificării corespunzătoare a sumelor cheltuite, acordarea următoarei tranșe fiind condiționată de această justificare.

În cadrul discuțiilor a luat cuvântul consilierul liberal Vasile Varga. Notarul i-a îndemnat pe colegi să facă ceva pentru sport și viitorul copiilor, însă la vot, s-a abținut.

”Este clar că e un război politic. Un război politic din care, din păcate, suferă brăilenii. Să nu uităm că noi nu m fost aduși aici decât prin votul brăilenilor. Colegul meu, Bucălău, a evidențiat ceva întrebări pertinente, la care consider că a primit un răspuns de la domnul președinte.

Fac un apel pe această cale la colegii consilieri și în special la cei din grupul meu, pentru că am gafat în anii precedenți. Și le am pe conștiință, odată cu o rectificare bugetară ce a privit o modernizare a unei secții a Spitalului Județean și cu o solicitare a unei unități militare care voia suma de 10 mii lei pentru schimbarea unei centrale telefonice, la care grupul nostru a votat împotrivă. Haideți măcar pentru sport să facem ceva!

Dacă nici pentru spital nu suntem de acord, pentru că e război politic, dacă nici pentru o unitate de interes militar național, măcar pentru sport și pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat consilierul județean Vasile Varga.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry