Venitul minim de criză! Dorin Petrea: ”Pot beneficia aproximativ 5 milioane de români care vor trece mai ușor peste această criză economică!”

Pro România propune introducerea unui “Venit minim de criză” de care ar urma să beneficieze persoanele cu venituri mici.

Venitul minim de criză va fi alocat persoanelor care câştigă sub 2000 de lei lunar pentru o singură persoană, 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie, limita fiind de 4.500 lei pentru o familie.

Venitul Minim de Criză” ar urma să se acorde prin plata de către stat a diferenţei dintre veniturile realizate de o persoană şi nivelul garantat menţionat. Această diferenţă se va plăti jumătate în bani şi jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare de strictă necesitate.

Venitul Minim de Criză ar urma să se acorde prin plata de către stat a diferenţei dintre veniturile realizate de o persoană şi nivelul garantat menţionat. Această diferenţă se va plăti jumătate în bani şi jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare de strictă necesitate.

De acest program, pot beneficia aproximativ 5 milioane de români care vor trece mai ușor peste această criză economică şi, în același timp, ajutăm și firmele româneşti să aibă consumatori și să poată supraviețui în 2021.

Pentru o singură persoană 2000 de lei, din care statul acordă 50% bani şi 50% tichete valorice, vouchere care se încadrează în Programul Operaţional Sectorial, Axa 8 care se încadrează în măsurile sociale pentru a trece de criză”

a declarat Silviu Dorin Petrea, candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Pro România.

Procedura este simplă. Persoanele care se încadrează în condițiile aplicării măsurii „Venitului Minim de Criză” depun cererea la primărie în în momentul demarării programului sau în termen de 15 zile de când s-a schimbat nivelul veniturilor.

În opinia liderului Pro România, nu trebuie repetate greșelile de la criza economică globală din 2010 – 2012, când efectele crizei au fost suportate de mediul economic privat și categoriile sociale cele mai sărace, iar principalul efect a fost prelungirea crizei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry