Vicepreședintele Dobre: ”Am aflat cu toții de la PNL-istul Radu Popa, că avem doar primari incompetenți în județul Brăila, și cei de la PNL, de la PSD!”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Dobre, a reacționat după refuzul primarului din comuna Cireșu de a implementa operatorul unic la nivelul comunei pe care o conduce.

Dobre i-a atras atenția primarului Popa Radu că a aderat la asociere și a plătit cotizația, din banii locuitorilor comunei, iar acum pune în pericol întreg proiectul.

”Azi s-a decretat la Cireșu că toți primarii din județul Brăila sunt incompetenți și că doar unul dintre primarii PNL e cel mai tare din parcare, că doar e tată de deputat.

Am aflat cu toții de la primarul comunei Cireșu, PNL-istul Radu Popa, că avem doar primari incompetenți în județul Brăila, și cei de la PNL, de la PSD sau de la orice alt partid. Toți sunt incompetenți și habar nu au administrație, după cum transmite domnul primar Popa.

El este singurul primar care are “spatele” necesar pentru a da cu piciorul unui proiect european atât de important cum este Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor și singurul primar care își permite populisme de doi lei într-un proiect amplu, de care depinde inclusiv alocarea fondurilor europene în viitor”,

a transmis vicepreședintele.

Toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila – de la municipiu și orașe, la comune – au colaborat cu RER, potrivit obligațiilor care le revin prin aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECO”, cu o singură excepție -Comuna Cireșu – deși face parte din asociație și, mai mult decât atât, a plătit cotizația de membru(din banii locuitorilor comunei), nu vrea să audă de operatorul unic.

”Toți ceilalți primari PNL au înțeles importanța proiectului și au colaborat cu operatorul unic pentru ca activitatea să se deruleze cât mai bine. Domnul primar Popa a aderat la asociere, a plătit cotizația din banii oamenilor din Cireșu, dar acum îi lasă să arunce deșeurile la întâmplare.

În condițiile în care PNL Brăila, partid condus de deputatul Alexandru Popa, fiul domnului primar, vorbește non-stop despre proiecte europene și mediu, acum e ziua cu populisme. Mai bine le spui oamenilor din comună că nu îi pui să plătească gunoiul și că pot să îi dea foc pe câmp decât să faci ce se face în 2023!

Asta e logica unui primar european care îi umilește pe toți ceilalți primari PNL din Brăila”,

a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Dobre.

De azi, intră în vigoare Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), cu un operator unic de colectare, în tot județul Brăila, excepție făcând comuna Cireșu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry