Victor Ponta consideră că Legea actuală favorizează infractorii

Victor Ponta consideră că Legea actuală favorizează infractorii

 

 

Aflat la Brăila, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PRO România a atras atenția asupra lacunelor legislative, care în prezent interzic portul de armă albă doar în cadru organizat, la evenimente.

Am discutat cu foști polițiști, cu cei din asociația care-i reprezintă pe polițiștii aflati la pensie, și ne-au semnalat un lucru pe care nu-l știam, și anume, că după modificările legislative a rămas o lacună: conform legii, așa cum e formulată acum, poți să umbli liniștit pe stradă cu cuțite, cu săbii, cu ce vrei. Adică s-a restricționat portul de armă albă doar la evenimente publice – spre exemplu, nu poți să mergi la stadion, sau în mijloacele de transport în comun, dar dacă te plimbi pe stradă cu săbiile și cuțitele, Poliția nu poate să-ți facă nimic”, a declarat Victor Ponta, la Brăila.

Ponta a precizat că lucrează împreună cu parlamentarii la un amendament pentru Legea 286, astfel încât portul de armă albă să fie interzis în orice situație.

Noi ne supărăm pe polițiști că nu-i combat pe aceștia, dar a rămas o lacună în lege. M-am uitat și eu(ca fost procuror și profesor de drept penal) peste propunerea pe care au întocmit-o acești polițiști, o să-i mai dăm o ultimă formă și o vom semna toți parlamentarii Pro România. Apoi o vom depune ca amendament la Legea 286. Poate așa, de la o nenorocire, putem să facem o modificare legislativă, pentru ca în viitor Poliția să poată lua măsuri și astfel să combată asemenea fenomene, care există nu doar în Brăila, ci în toată țara”, a adăugat Ponta.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry