VIDEO – Opoziția a luat atitudine! Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi nu au trecut!

VIDEO – Opoziția a luat atitudine! Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi nu au trecut!

 

 

Cele două proiecte vizau aprobarea înscrierii în cartea funciară a dreptului de proprietate al județului Brăila privind suprafețele de teren real măsurate de pe DJ 211 A Viziru – Cuza Vodă și DJ 221 B Brăila – Vădeni.

Consilierul județean Alexandru Dănăilă, a susținut că cele două proiecte au câteva probleme în fundamentare. Acesta a solicitat ca în proiect să fie trecută și valoarea de inventar a acestor suprafețe. La cel referitor la DJ 221 B, acesta s-a arătat contrariat că terenul respectiv a fost trecut și în inventarul comunei Vădeni, iar acest lucru ar trebui clarificat înainte de a vota în Consiliul Județean.

Secretarul județului, Priceputu Dumitrel a declarat că vina aparține Consiliului Local al comunei Vădeni, ”care a trecut și suprafața, care nu trebuia s-o treacă”.

Proiectele care vizează patrimoniul au nevoie de votul a 2/3 din numotal total al consilierilor județeni, adică sunt necesare 22 de voturi. Cum PNL are în CJ 12 consilieri din totalul de 33, nici un proiect care vizează patrimoniul nu va trece fără votul a cel puțin unui consilier PNL, asta în condițiile în care ceilalți consilieri de la PSD, ALDE, PMP și PND nu absentează sau nu ”defectează”.

Președintele CJ Brăila a spus că va repune cele două proiecte pe ordinea de zi de la ședința următoare, cu completări care să-i lămurească pe liberali.

Declarațiile în VIDEO!

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry