128 de cazuri de infecții respiratorii, în doar două zile!

128 de cazuri de infecții respiratorii, în doar două zile!

 

 

Având în vedere că în ultimele zile numărul cazurilor de gripă au scăzut, Ministerul Sănătății a luat decizia ca DSP-urile să nu mai raporteze zilnic cazurile de gripă și de infecții respiratorii. Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină a confirmat că ministerul a trimis o astfel de adresă, deși numărul infecțiilor respiratorii în județul Brăila a rămas unul destul de ridicat.

Pentru perioada 1- 4 martie 2019, la DSP Brăila au fost raportate cinci cazuri de suspiciuni de gripă, dintre care patru persoane au fost internate pe secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Brăila.

Infecțiile respiratorii pe weekend s-au menținut la un nivel ridicat. În weekend la Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost înregistrate un număr de 128 de cazuri de infecții respiratorii, iar la Spitalul de pneumoftiziologie și la Spitalul de boli cronice și recuperare ”Veneția Medical”, au fost raportate câte 4 cazuri.

Directorul executiv al DSP Brăila Gabriel Ciochină a spus că în ziua de 4 martie Inspectoratul Școlar Județean nu au raportat că ar fi existat în unitățile școlare cazuri de viroze respiratorii sau gripă.

Pe raportarea de marți, 5 martie, Spitalul Județean de Urgență Brăila a anunțat un caz de gripă clinică prezentat, dar fără internare, 33 de infecții respiratorii. La Spitalul de pneumoftiziologie au fost raportate 9 cazuri de infecții respiratorii, iar la ”Veneția Medical” două cazuri de infecții respiratorii.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry