7,2 milioane de euro, din bugetul Consiliului Județean, vor merge în 2022 către spitalele din Brăila!

Sumele au fost alocate de către Consiliul Județean din bugetul de funcționare și dezvoltare. La aceste sume se adaugă și proiectele depuse pe fonduri europene, dar și bani de le bugetul statului.

Președintele Consiliului Județean spune că și în acest an va acorda o atenție deosebită unităților medicale care, în continuare, au nevoie de sprijin pentru a lupta cu pandemia și pentru a trata numărul tot mai mare de pacienți.

”Pe lângă fondurile europene și cele guvernamentale, din bugetul de funcționare și dezvoltare al Consiliului Județean, vom investi în compartimentul de sterilizare 1 milion de euro pentru a finaliza tot ce înseamnă bloc operator și sterilizare în corpul A al spitalului.

Tot din bugetul de funcționare și dezvoltare, 2 milioane de euro vor merge către partea de echipamente medicale. Așa cum am promis, în fiecare an vom investi în continuare în acest spital, astfel încât să creăm standarde cât mai bune și pentru cei care lucrează acolo, dar și pentru pacienți.

Tot din bugetul de funcționare am alocat Spitalului Județean 3 milioane de euro pe partea de funcționare, aici mă refer la plata utilităților, iar Spitalului de Pneumoftiziologie 700 de mii de euro.

Am gândit astfel bugetul pentru a acoperi tot ce înseamnă nevoie, tuturor subordonatelor, dar în principal spitalelor, pentru că acolo, în momentul de față, ținând cont de pandemie, este marea nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Spitalul de Pneumoftiziologie va mai primi alți 500 de mii de euro pentru echipamente și alte lucrări.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry